Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΑργολίδαΈκτη διαδικτυακή συνάντηση: Συμπόσιο: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do...

Έκτη διαδικτυακή συνάντηση: Συμπόσιο: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des»

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 18:00΄συναντιόμαστε για έκτη φορά διαδικτυακά και μετέχουμε στους INTER διαλόγους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με την Ομότιμη Καθηγήτρια, Άλκηστις Κοντογιάννη. Στο «Συμπόσιο: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des», θα εισηγηθούν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις φυλακές και έχουν χρησιμοποιήσει πρωτότυπες μεθόδους, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους.

Η εκπαίδευση των κρατουμένων η οποία απαιτεί υψηλές διδακτικές εφαρμογές, καλύπτει δημιουργικά τον «άχρονο» χρόνο των εγκλείστων, προσφέροντας τη δυνατότητα για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων με την συνεργασία και επαφή με εκπαιδευτές, που έρχονται στη φυλακή και τελικά εκπροσωπούν μια διάθεση και επίσκεψη της κοινωνίας προς αυτούς. Είναι επόμενο οι διεργασίες αυτές στο σύνολό τους να επιδρούν θετικά στην ψυχολογία του έγκλειστου. Η εκπαίδευση καθίσταται δίαυλος επικοινωνίας, αποφορτίζοντας τον κρατούμενο από τα δεινά του εγκλεισμού και προετοιμάζοντάς τον για την κοινωνική και επαγγελματική επάνοδό του στην κοινωνία με ανεπτυγμένη αυτοπεποίθηση και περισσότερες δεξιότητες.

Η παρουσίαση και ο συντονισμός της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί από τον κύριο Μιχάλη Τραϊτση, σκηνοθέτη και θεατρικό παιδαγωγό του Balamòs Teatro στην Ιταλία και τον κύριο Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο, μέσω της σελίδας του Συμποσίου στο Facebook: «Συμπόσιο, η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER – dialogues», στην οποία θα πραγματοποιείται προβολή σε ζωντανή σύνδεση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορούν να υποβληθούν ερωτήματα, έτσι ώστε στο τέλος της Συνεδρίας να απαντηθούν από τους εισηγητές.

Θα δοθεί και Βεβαίωση Παρακολούθησης. Όσοι επιθυμούν να την παραλάβουν, θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική φόρμα αίτησης κατά την έναρξη της Συνεδρίας και άλλη μία κατά τη λήξη της Συνεδρίας. Οι ηλεκτρονικές φόρμες αίτησης θα αναρτηθούν ακριβώς από κάτω, στα σχόλια της σελίδας του Συμποσίου, στο Facebook. Η ως άνω διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρώς. Η Βεβαίωση παρακολούθησης θα σταλεί εντός ολίγων ημερών στο email που θα δηλωθεί στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης.

Θα είναι σημαντικό να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα