Home Ελλάδα Γιώργος Διδασκάλου: Η Ελλάδα διεκδικεί – Η Ελλάδα κερδίζει

Γιώργος Διδασκάλου: Η Ελλάδα διεκδικεί – Η Ελλάδα κερδίζει

​Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 23ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης, στην οποία συζητήθηκε το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις της χώρας  μας για το ζήτημα των Γλυπτών. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών υποστήριξε δυναμικά το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας και τόνισε εμφατικά τη σημασία της Απόφασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής (Σεπτέμβριος 2021), η οποία αναγνωρίζει  τον διακυβερνητικό χαρακτήρα της διαφοράς ζητώντας την τήρησή της.

Πολύ σημαντική και με ιδιαίτερο συμβολισμό ήταν η ανακοίνωση εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την μόνιμη επιστροφή στην Αθήνα και του θραύσματος Fagan από το Παλέρμο της Σικελίας και η επανένωσή του με την ζωφόρο του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από το σύνολο των κρατών-  μελών της Διακυβερνητικής Επιτροπής.

Στην Ελληνική Αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Γιώργος  Διδασκάλου, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ πρέσβυς Μαρία Διαμαντοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείο Ακρόπολης καθ. Νικόλαος  Σταμπολίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΑ Βασιλική Παπαγεωργίου και η  Νομική Σύμβουλος Α του ΥΠΕΞ Άρτεμις Παπαθανασίου.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Γιώργος Διδασκάλου:

Η προσπάθεια για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί ύψιστο εθνικό καθήκον για όλους μας.Συνεχίζουμε.. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη για την εμπιστοσύνη της και τα υπολοιπα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ πρέσβυς Μαρία Διαμαντοπούλου, τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείο Ακρόπολης καθ. Νικόλαο Σταμπολίδη, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΑ Βασιλική Παπαγεωργίου και τη Νομική Σύμβουλος Α του ΥΠΕΞ Άρτεμις Παπαθανασίου για την εξαιρετική παρουσία και συνεργασία τους.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version