ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση φέρνει τους πολίτες στο όριο μιας νέας ανθρωπιστικής...

Γ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση φέρνει τους πολίτες στο όριο μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης ξηλώνοντας βασικά κοινωνικά δικαιώματα

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεράρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο το Σάββατο 28/5 με τον Γιάννη Σκάλκο και τη Νίνα Κασιμάτη.

Ο κος Ψυχογιός επισήμανε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες δεν θα μπορέσουν να περάσουν σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Η Κυβέρνηση επιλέγει με κάθε ευκαιρία να απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια και να πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κολλέγια.

Σχετικά με το, δήθεν, δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός «με τις βαριοπούλες ή με τη βιβλιοθήκη», το χαρακτήρισε «προκλητικό» σχολιάζοντας ότι η ρητορική αυτή είναι συνέχεια της αυταρχικής καταστολής που εφαρμόζει η ΝΔ απέναντι σε όποιον εξεγείρεται και αυτό είναι κάτι που προκύπτει όχι μόνο επειδή το λέει η αντιπολίτευση αλλά και από τις εκθέσεις όλων των φορέων και οργανισμών που ασχολούνται με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ντροπή να στοχοποιείται το φοιτητικό κίνημα επειδή διεκδικεί πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν εφαρμόζεται το μοντέλο της πανεπιστημιακής αστυνομίας όπως θέλει να το επιβάλει η σημερινή Κυβέρνηση. Η απάντηση των φοιτητών σε όλα αυτά ήταν το μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο στην Αθήνα.

Ζούμε σε μια κατάσταση που από την 1η Ιουνίου χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν ανασφάλιστοι επειδή χρωστάνε ακόμα και μια δόση στον ΕΦΚΑ, ή επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησε η πανδημία. Οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων βρίσκονται λίγο πριν την απόλυση και ο αγροτικός κόσμος αδυνατεί να πληρώσει για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε μια τροπολογία που προέβλεπε οικονομική ενίσχυση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που προτείνει η Κυβέρνηση, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι η πρόταση της ΝΔ περιείχε και την κάλυψη των παρόχων ενέργειας ως προς τα υπερκέρδη και δεν προέβλεπε κάτι για την προστασία των πολιτών από τις διακοπές ρεύματος. Η Αριστερά βρίσκεται σταθερά σε σύγκρουση με την αισχροκέρδεια των μεγάλων εταιριών σε βάρος της κοινωνίας, είτε προκειται για την ενέργεια, είτε για τα καύσιμα.

Ολοκληρώνοντας ο κος Ψυχογιός είπε πως ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από το κύμα ακρίβειας, δεν έχει που να ακουμπήσει, επιλέγει τι θα πληρώσει από τις υποχρεώσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες του, βρισκόμαστε συνολικά στα όρια μιας ακόμη ανθρωπιστικής κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, να ενταχθεί η προστασία του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, της θέρμανσης και συνολικά των αγαθών κοινής ωφέλειας στο Σύνταγμα, αλλά η ΝΔ είχε καταψηφίσει αυτή την πρόταση!

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα