Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
ΑργολίδαΕπίδαυρος: Ο Χρόνης "πρασινίζει" τον Δήμο

Επίδαυρος: Ο Χρόνης “πρασινίζει” τον Δήμο

Άλλη μια πρόταση κατατέθηκε από την Υπηρεσία μας, προς ένταξη στο πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021” του Πράσινου Ταμείου αναφέρει ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

Μελετήθηκε ο χώρος της πλατείας Αρχαίας Επιδαύρου ο οποίος προτείνεται, με βάση τις βιοκλιματικές αρχές, να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε ένα ευχάριστο, ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα.

Πιο αναλυτικά στον χώρο της πλατείας προτείνονται να πραγματοποιηθούν αλλαγές που αφορούν :

• τη φύτευση νέων φυτών

• τα υλικά επίστρωσης

• νέος εξοπλισμός (φώτα, καθίσματα και κάδοι)

Μελετήθηκε επίσης το κοινόχρηστο τμήμα όπου στεγαζόταν το περίπτερο και προτείνεται να δημιουργηθεί περιμετρικά ένα πεζοδρόμιο με κυβόλιθους σε ανοιχτή γκρί απόχρωση για την ομαλή προσβασιμότητα των πεζών, ένα υδάτινο στοιχείο – κρήνη το οποίο θα παραπέμπει στην ιστορική βρύση “Μπουλλα” και θα προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με τη φύτευση των φυτών και την εγκατάσταση καθιστικού, θα δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι περαστικοί. Το παλαιό περίπτερο θα ενταχθεί στη νέα σχεδίαση, σε διαφορετική θέση, με σύγχρονη αισθητική και λειτουργική χρήση που θα δένει στο χώρο (μικρή βιβλιοθήκη και τοποθέτηση λουλουδιών)

Τέλος μελετήθηκαν χώροι κάποιων σχολείων, στους οποίους προτείνεται να δημιουργηθεί ένα χώρος σκίασης στους προαύλιους χώρους, ο οποίος με βάση τις βιοκλιματικές αρχές να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε ένα περιβάλλον, το οποίο να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες ενταγμένο σε ένα φυσικό περιβάλλον με απλές και λιτές γραμμές δημιουργώντας έναν αισθητά ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα.

Συγκεκριμένα η προμήθεια αφορά Πέργκολες / Στέγαστρα οι οποίες θα τοποθετηθούν στα: Γυμνάσιο Λυγουριού, Λύκειο Λυγουριού, Νηπιαγωγείο Λυγουριού και Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Επιδαύρου. Καθώς επίσης θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας στον αύλειο χώρο του Παιδικού Σταθμού Λυγουριού.

Ο στόχος του δήμου είναι διατηρώντας το υφιστάμενο πράσινο, να δημιουργηθούν νέες ζώνες πρασίνου στα εν λόγω σχολεία. Στα σκίαστρα θα τοποθετηθούν κρεμαστές γλάστρες με αναρριχώμενα φυτά, τα οποία θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης βελτιώνοντας το μικροκλίμα του σχολείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 171.500€ με χρηματοδότηση 137.200€ και ίδιους πόρους 34.300€.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα