ΑργολίδαΕρμιονίδα: Παρέμβαση της αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ για τα λατομεία...

Ερμιονίδα: Παρέμβαση της αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ για τα λατομεία…

Η έλλειψη ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας για έλεγχο της λειτουργίας των Λατομείων (και των ανενεργών), μετά την αγωνιώδη επιστολή των κατοίκων του Λουκαϊτίου, μας οδήησε στην σημερινή μας παρέμβαση όπου ζητήσαμε από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την αναβολή συζήτησης του 11ου θέματος του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου με τίτλο : “Εισήγηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων στη θέση «Ρίνιζα», της Τ.Κ. Διδύμων, Δ.Ε. Κρανιδίου, του Δήμου Ερμιονίδας, της Π.Ε. Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έκτασης 44.485,36 τ.μ. του φορέα «ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ ΙΚΕ» (ΠΕΤ: 2108607827).”

1) Η ενυπόγραφη αίτηση των κατοίκων του Λουκαϊτίου Ερμιονίδας με αρ. Πρωτ.: 1861/12.03.2021 προς τον Δήμο Ερμιονίδας για έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του τρόπου λειτουργίας των Λατομείων και την αποκατάσταση των αδρανών Λατομείων.

2) Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με Αριθμό 67/2021 της 19ης Απριλίου 2021, που ενέκρινε το περιεχόμενο της υπ’ αρ. Πρωτ.: 1861/12.03.2021 ενυπόγραφης αίτησης των κατοίκων του Λουκαϊτίου σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με των τρόπο λειτουργίας των Λατομείων που εδρεύουν στην περιοχή του Λουκαϊτίου, καθώς και την αποκατάσταση των αδρανών Λατομείων.

3) Το αίτημα ενημέρωσης για υλοποίηση απόφασης του ΔΣ , σχετικά με έλεγχο λειτουργίας των υφιστάμενων λατομείων και αποκατάσταση των αδρανών , σε συνέχεια του αιτήματος των κατοίκων του Λουκαϊτίου, που αποστείλαμε στην Πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας στις 17-10-2021, ως δημοτικοί σύμβουλοι.

4) Η έλλειψη ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας μέχρι σήμερα, για το σοβαρό αυτό θέμα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας

Λάμπρου Αναστάσιος Τόκας Αναστάσιος Αποστόλου Παναγιώτης

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα