ΆρθραΘαλάσσιο σκι: Αλήθεια, Θυμάται κανείς τον Βασίλη Πρώιμο;

Θαλάσσιο σκι: Αλήθεια, Θυμάται κανείς τον Βασίλη Πρώιμο;

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Εκείνη την εποχή – πριν από είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια φάνταζε σαν “σκιϊκό” όνειρο θερινής νυκτός. Ο λόγος γίνεται για το Εθνικό Προπονητικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις της τεχνητής λίμνης στο Φράγμα του Στράτου. Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Αγρινίου. Με τις προσωπικές – πολιτικές διασυνδέσεις του τότε Γενικού Γραμματέα της ΕΟΘΣκι Βασίλη Πρώιμου και επί θητείας ως Νομάρχη του Δημήτρη Σταμάτη της ΝΔ αλλά και με την τοπική επιρροή του Βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Σμυρλή, ένα φαραωνικό έργο αν μη τι άλλο για τα ελληνικά δεδομένα του ύδρο-σκι ελαβε σάρκα και οστά.

Χωρίς ατέρμονες διαβουλεύσεις και δίχως πολιτικές αντιρρήσεις “ένθεν – κακείθεν” η λίμνη άδειασε χάρις στην κατανόηση της διοίκησης της ΔΕΗ τότε και με την τεχνική και πολύτιμη συμβολή του Δήμου Αλεξόπουλου, των συνεργατών του και λοιπών στελεχών της ΕΟΘΣκι κατασκευάστηκε το… ακατόρθωτο αν λάβουμε υπόψην τη δυσκοιλιότητα που μαστίζει τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και την δαιδαλώδη γραφειοκρατία που συνήθως βάζει φραγμούς ακόμη και στα πιο απλά αναπτυξιακά σχέδια επί Ελληνικής Επικρατείας. Ο βυθός περπατήθηκε από εργάτες και τεχνικούς οι οποίοι κατάφεραν να στήσουν διαχωριστική νησίδα ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες δύο στίβων του σλάλομ, δημιουργήθηκαν πύργοι Κριτών και Κέντρο Τύπου καθώς και κερκίδες που δύναται να φιλοξενήσουν χιλιάδες θεατές αλλά πρωτίστως: Υπήρξαν δια γυμνού οφθαλμού όλες εκείνες οι τεχνικές προδιαγραφές που καθιστούσαν το Εθνικό Προπονητήριο του Αγρινίου πόλο έλξης για κορυφαίες διοργανώσεις του ύδρο- σκι παγκοσμίως.

Οι παλαιότεροι ασφαλώς θα θυμούνται τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων με τον πιο τιμητικό τρόπο αφού εκεί διοργανώθηκε το 1999 με απόλυτη επιτυχία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων υπό το βλέμμα χιλιάδων ντόπιων θεατών οι οποίοι είχαν κατακλύσει τις εξέδρες αλλά και τους χώρους των εγκαταστάσεων ώστε να παρακολουθήσουν το πρωτόγνωρο για αυτούς θέαμα πάνω στο νερό. Με τις καίριες διαμεσολαβήσεις και τις προσωπικές διασυνδέσεις του Βασίλη Πρώιμου η ΕΡΤ έστειλε δορυφορικό βανάκι και μετέδιδε δύο ώρες την ημέρα ζωντανά τα αγωνιστικά δρώμενα της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης, ενώ όλες οι ημερήσιες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες είχαν συνεχείς ανταποκρίσεις. Ασφαλώς σημαντικό ρόλο έπαιζε η παρουσία στην προεδρία της ΕΟΘΣκι μιας πραγματικής λάτριδος του αθλήματος. Για όσους δεν κατάλαβαν (ή απλώς δεν θέλουν) αναφερόμαστε στην εφοπλίστρια κ. Ντέπη Παπαδημητρίου που με τον απεριόριστο προσωπικό της χρόνο αλλά και τα χρήματά της διαθέσιμα όπου και όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν το Ελληνικό Θαλάσσιο σκι σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο έλαβε την τιμητική του, με διεθνή αναγνώριση. Θυμάμαι προσωπικά σε μια συνέντευξη που μου παρέθεσε στο λόμπι του Hilton για το περιοδικό “Θάλασσα και Γιώτινγκ” ο τότε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Θαλασσίου σκι αλλά και επικεφαλής της Κολομβιανής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων κ. Αντρέ Μποτέρο τα θερμά συγχαρητήρια που απέδιδε στην τότε διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας πραγματικά εντυπωσιασμένος από τα έργα και τις ημέρες… Όταν ο ισχυρός άνδρας της IWSF επισκέφτηκε μαζί με τον Γ.Γ. Γκρατσιάνο Τονιάλα τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας ευρισκόμενα τότε στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά επιφάνειας άνω των 150 τμ ομολόγησε με δέος ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τα γραφεία στην έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Υπόψην ότι το κτίριο είχε παραχωρηθεί στην ΕΟΘ Σκι με ένα πολύ χαμηλό συμβολικό τίμημα και πάλι χάρις στην παρέμβαση του Βασίλη Πρώιμου δεδομένου ότι είχε διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν και Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά… Αυτά προς το παρόν….

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα