ΚορινθίαΜικρός καταρράκτης στην Ορεινή Κορινθία (video)

Μικρός καταρράκτης στην Ορεινή Κορινθία (video)

Ο μικρός καταρράκτης που εξερευνούμε βρίσκεται στην Ορεινή Κορινθία στο δρόμο προς την Στυμφαλία μετά τα χωριά Κλημέντι και Καίσαρη στρίβοντας αριστερά προς το χωριό Ασπρόκαμπο και συνεχίζοντας άλλα περίπου 3 km φτάνοντας στον καταρράκτη που βρίσκεται στα δεξιά μας παρκάροντας το αυτοκίνητο συνεχίζουμε πεζοί για άλλα 300 μέτρα. Προσοχή όμως τα τελευταία περίπου 50 μέτρα του δρόμου είναι δύσβατα.

Ο καταρράκτης αυτός όπου τα νερά του κατά τους χειμερινούς μήνες είναι άφθονα ενώ τους θερινούς λιγοστεύουν, είναι αχαρτογράφητος και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ονομασία του καθώς επίσης και για την προέλευση των νερών του. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι των γύρω χωριών δεν γνωρίζουν για αυτόν και μάλιστα πολλοί εξ αυτών αγνοούν και την ύπαρξή του. Είναι πραγματικά στενάχωρο να υπάρχουν τόσες όμορφες τοποθεσίες στην Ελλάδα και να αγνοούμε την ύπαρξή τους.

Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2022 πού τα νερά ήταν λιγοστά. Φυσικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες τα νερά σε αυτό το καταρράκτη είναι άφθονα.

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο μικρός καταρράκτης 👇 37°55’11.7″N 22°33’14.3″E https://goo.gl/maps/bvS64nhXcC3iRR2n7

DroneDays gr: Γιώργος Σοφούλης.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα