Home Ελλάδα Να απαντήσει στην Βουλή ο Τσακλόγλου για το ρουσφέτι στους αιρετούς

Να απαντήσει στην Βουλή ο Τσακλόγλου για το ρουσφέτι στους αιρετούς

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις διπλές συντάξεις

Στην Βουλή έφτασε το «ρουσφέτι Τσακλόγλου», που παραμονές Πάσχα με εγκύκλιο, αποφάσισε να χορηγήσει διπλή σύνταξη σε αιρετούς (βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες).

Στις 4/5/2022 κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετική ερώτηση και ζητάει να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για τους λόγους που πάρθηκε αυτή η εξόφθαλμα παράνομη απόφαση. Την ερώτηση υπογράφουν 49 βουλευτές της αντιπολίτευσης και μεταξύ άλλων ζητείται από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να χορηγήσει και αναδρομικά σε αυτούς τους εκατοντάδες αιρετούς.

Πρόκειται για ξεκάθαρη δικαίωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, που δίνει μάχη για να εφαρμόζονται οι νόμοι. Το ΕΝΔΙΣΥ καταγγέλλει ότι η εν λόγω εγκύκλιος γίνεται κατά παράβαση του νόμου. Με την εγκύκλιο αυτή, προσφέρεται <<αναδρομικό δωράκι>> αρκετών χιλιάδων ευρώ σε μερικούς «τυχερούς» αιρετούς, ενώ τους χορηγείται ήδη κύρια σύνταξη, καταστρατηγώντας διάταξη νόμου που τονίζει το αντίθετο.

Είναι ντροπή, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Εργασίας, που προ μηνών με άλλη εγκύκλιο (παραμονές Πρωτοχρονιάς), θέλησαν να «βάλουν χέρι» στις συντάξεις χηρείας. Τώρα προσπαθούν «στα κρυφά» να μοιράσουν δωράκια σε ημέτερους. Σε μια περίοδο που η ακρίβεια γονατίζει την ελληνική κοινωνία, υπάρχουν μερικοί κηφήνες που κατασπαράζουν τα κεφάλαια του Δημόσιου Ταμείου.

Το ΕΝΔΙΣΥ θα βρίσκεται εκεί, στην «πρώτη γραμμή» για να αναδεικνύει τέτοιες περιπτώσεις ληστρικής επίθεσης στο δημόσιο χρήμα.

Δεν έχετε το δικαίωμα κύριε Μητσοτάκη, να μοιράζετε τα χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων, ευνοώντας λίγους «ημέτερους» χωρίς διάταξη νόμου και αδικώντας τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. Εσείς και η κυβέρνησή σας, δώσατε προ ημερών, το πενιχρό επίδομα των 200 ευρώ σε μόλις 675.000 χαμηλοσυνταξιούχους, λόγω Πάσχα. Για τους υπόλοιπους, λεφτά δεν υπήρχαν.

Τώρα όμως, βρίσκετε μερικά εκατομμύρια ευρώ για να προσφέρετε «προεκλογικά δωράκια» σε βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους σε όλη την χώρα. Αλήθεια, πού είναι τα δικά μας αναδρομικά, που μας κλέψατε και μας τα δώσατε κουτσουρεμένα; Γιατί μας φορολογήσατε τα ελάχιστα αναδρομικά που μας χορηγήσατε προ διετίας, με φόρο έως και 52%;

Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την πραγματικότητα. Έχει δικαίωμα να γνωρίζει τα «κολπάκια» που σκαρώνετε. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσετε την χώρα ξανά στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό για να βολεύετε τους «δικούς σας».

Το ΕΝΔΙΣΥ περιμένει, ανάλογες κινήσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Κάθε ξεχωριστή ενέργεια που θα γίνεται προς την σωστή κατεύθυνση, θα χαιρετίζεται από το Δίκτυο και θα τυχαίνει ανάλογης αποδοχής.

Ζητάμε την ανάκληση της επαίσχυντης εγκυκλίου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version