Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΠεριφέρειαΠαρέμβαση Τατούλη στο ΠΕΣΥ για τους φοιτητές

Παρέμβαση Τατούλη στο ΠΕΣΥ για τους φοιτητές

Σημαντική παρέμβαση του πρ.Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρου Τατούλη έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με δύο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ.Τατούλης αναφερόμενος στην εκφρασμένη πρόθεση της Υπουργού Παιδείας κας.Κεραμέως σχετικά με την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τη διεξαγωγή εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο στα ΑΕΙ, ζήτησε άμεση απόσυρση κάθε σχετικής πρωτοβουλίας.

Την ίδια χρονική στιγμή όπου η Κυβέρνηση προκλητικά προχωρά σε επίδειξη αυταρχισμού ενός μοντέλου αστυνομοκρατούμενων Πανεπιστημίων, η κα.Κεραμέως προτείνει την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Με ποιο δικαίωμα η κα.Υπουργός με μια απλή νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ακυρώσει το δικαίωμα της φοιτητικής νεολαίας να εντάσσεται σε κόμματα και σε συλλογικότητες, έχοντας ιδεολογικές αναφορές» επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως το φοιτητικό κίνημα στη Χώρα μας έχει αποτελέσει το βασικό πυρήνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Έχει συνδεθεί με αγώνα και αίμα για τη διεκδίκηση των Δημοκρατικών δικαιωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πρέπει να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας ώστε να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία.

Ο κ.Τατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία λόγω της πολεμικής σύρραξης που επικρατεί στη Χώρα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη συνέχιση των σπουδών τους. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία καθώς και όσοι Έλληνες είναι αποκλεισμένοι στη Ρωσία και φοιτούν στα εκεί Πανεπιστήμια. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τα συναρμόδια Υπουργεία και μέσω των Πρεσβειών να εξευρεθεί λύση ώστε οι Έλληνες φοιτητές να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα».

Επίσης δήλωσε ο κ.Τατούλης πως πρέπει άμεσα να βρεθούν οι διαδικασίες για αναγνώριση των πτυχίων τους, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και πληροφόρησης  (ΔΟΑΤΑΠ).

Τα δύο αυτά θέματα θα αποτελέσουν ψηφίσματα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα