ΑργολίδαΤέλος στο σενάριο ενός νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα - Τα παιδιά σας...

Τέλος στο σενάριο ενός νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα – Τα παιδιά σας να πάνε σε ιδιώτες ιατρούς

Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των παιδιατρικών τμημάτων των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, ο βουλευτής Αργολίδας , Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει.

Στην ομιλία του ο κ. Πουλάς υπενθύμισε στην Υπουργό ότι το ίδιο θέμα είχαν ξανασυζητήσει στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη αντίθετα τα προβλήματα και οι ελλείψεις με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Πουλάς αυτή τη στιγμή στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους δεν υπηρετεί κανένας παιδίατρος, ενώ στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου υπηρετεί μία παιδίατρος με βαθμό Διευθυντή με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία κάλυψης του προγράμματος των εφημεριών και ανεπαρκή παιδιατρική κάλυψη στα νεογνά που γεννιούνται στις Μαιευτικές Κλινικές τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου. Επιπλέον, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία ενώ είναι εδώ και καιρό έτοιμη και μάλιστα έχει εγκαινιαστεί ουκ ολίγες φορές παραμένει ακόμη ανενεργή.

Ο κ. Πουλάς ρώτησε την κα Γκάγκα σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων παιδιάτρων στις Νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου και την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους, καθώς και πώς σκοπεύει να καλύψει την κενή οργανική θέση του ιατρού γυναικολόγου στη γυναικολογική- μαιευτική κλινική της Νοσηλευτικής μονάδας του Άργους που θα προκύψει από τη συνταξιοδότηση του υπάρχοντος γιατρού

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αναφορικά με το θέμα της προκήρυξης θέσεων παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Αργολίδας, αφού ανέφερε ότι οι προκηρύξεις είτε για μόνιμους είτε για επικουρικούς βγαίνουν άγονες πρότεινε ως λύση τη συνδρομή των ιδιωτών παιδιάτρων του Νομού στα Νοσοκομεία με μπλοκάκι καθώς όπως ανέφερε «είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνεις σε μία χώρα που τους σπούδασε λίγο πολύ δωρεάν». Αναφορικά με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής αλλά και την κάλυψη της θέσης του ιατρού γυναικολόγου δεν έδωσε καμία απάντηση. Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα λέγοντας πώς οι δυο Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα