ΆρθραΤι κρύβεται πίσω από το "είμαι κατά του γάμου"

Τι κρύβεται πίσω από το “είμαι κατά του γάμου”

Λίλη-Παναγούλια
Της Λίλης Παναγούλια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος αποφεύγει το γάμο για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Άλλοι γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, άλλοι γιατί είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρουν το ταίρι τους μιας και η κοινωνία μας έχει χαλάσει κατά πολύ κλπ…

Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία που σου λέει πως απλά είμαι κατά του γάμου χωρίς να σου δίνουν έναν σοβαρό λόγο και αφήνουν να εννοηθεί πως απλά δεν θέλουν να χάσουν την ελευθερία τους… είναι όμως όντως έτσι;

Είναι πραγματικά αυτή η αλήθειά ή ξέρουν κάτι παραπάνω και απλά δεν θέλουν να το μοιραστούν με τους υπόλοιπους;

Για αρχή καλό είναι να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα: άλλο είμαι κατά του γάμου και άλλο αν δεν τύχει να παντρευτώ δεν πειράζει κιόλας. Αν δείτε ποια άτομα είναι κατά του γάμου θα καταλάβετε ότι πρόκειται για άτομα που μάλλον έχουν αυτογνωσία. Δηλαδή είναι άτομα που καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πως είναι ανίκανα να κάνουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους από κάποια τετριμμένα που έχουν μάθει να κάνουν στην καθημερινότητά τους όπως π.χ. να δουλεύουν, να οδηγούν ή να κάνουν βόλτες.

Ένας γάμος δημιουργεί και υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα παιδιά – οικογενειακές υποχρεώσεις, τύπου να πας τα παιδιά στο σχολείο, γυναίκα ή άντρας, που θέλουν και εκείνοι την προσοχή μας κλπ. Ένα άτομο που είναι κατά του γάμου, εκτός από τις απλές υποχρεώσεις, δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει και όλα αυτά τα θέματα που μπορεί να προκύψουν, δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που μπορεί να συμβεί αύριο μεθαύριο με το παιδί του δεν είναι ικανό ακόμα και να κρατήσει το λόγο του απέναντι στη γυναίκα του άντρα της.

Οπότε κάπου εδώ αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερα να μένουν όντως μόνοι τους και αν πέσουμε πάνω σε ένα τέτοιο άτομο να μην προσπαθούμε να του αλλάξουμε γνώμη;

Να ξέρετε πως αν τα καταφέρετε να πείσετε τελικά ένα τέτοιο άτομο να αλλάξει γνώμη θα συμβεί ένα από τα τρία: είτε θα τον-την κυνηγάτε από τον ποδόγυρο, είτε θα χωρίσετε είτε αν τελικά δεν χωρίσετε θα είσαστε και οι δύο δυστυχισμένοι, και το παιδί μαζί αν υπάρχει.

Πως θα καταλάβετε χωρίς να σας το πει ότι κάποιος – κάποια ανήκει σε αυτή την κατηγορία;

Η ασυνέπεια είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός λόγος! Κανονίζεις να κάνεις κάτι μαζί του και είτε στο ακυρώνει, τελευταία ώρα πάντα, είτε κανονίζεις μια ώρα και έρχεται στο ραντεβού 1 ώρα μετά… Ένας δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι αυτό που λένε… μου είπε η μαμά μου… και με έχωσε σε δουλειά γι αυτό και δεν μπορώ να βγω πχ μαζί σου ενώ το έχουμε κανονίσει εδώ και 3 μέρες πχ!
Αν όντως είναι κάτι σοβαρό καλώς το ακύρωσε αν όμως το ακύρωσε για να πάει πχ βόλτα με τη μαμά ή να πάει να πάρει το ταψί από το φούρνο μιλάμε για άτομο που, τις περισσότερες φόρες, είναι κατά του γάμου γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε έναν γάμο, είναι κολλημένο με τη μαμά και το ίδιο το άτομο το ξέρει αυτό! Όλοι μας έχουμε τους γονείς μας πολύ ψηλά και σε προτεραιότητα όταν όμως θέλουμε έναν άνθρωπο πρέπει σιγά σιγά προτεραιότητά μας να γίνει αυτός και επίσης όταν δίνουμε το λόγο μας σε ένα φίλο – φίλη ο φυσιολογικός άνθρωπος θα πει μπαμπά μαμά συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κρεμάσω τον άλλο για κάτι που δεν είναι σοβαρό.

Αν διακρίνετε λοιπόν τέτοιες συμπεριφορές αυτό που σας συμβουλεύω να κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη είναι να απομακρυνθείτε εφόσον μιλάμε για άνθρωπο που μπορεί να σκέφτεστε τη ζωή σας μαζί του γιατί μόνο αυτό δεν θέλει και κατ’ επέκταση δεν μπορεί!

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα