Home Άρθρα Ο ανάδρομος Ερμής και τα μυστικά του

Ο ανάδρομος Ερμής και τα μυστικά του

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

«Κλύθι μου Ερμεία Διός άγγελε, Μαιάδος υιέ…» Έτσι ξεκινάει ο Ορφικός Ύμνος ο αφιερωμένος στον θεό Ερμή. Γιός της Νύμφης Μαίας, της ομορφότερης των Πλειάδων, ο αγαπημένος μαντατοφόρος του Διός, μα και αγαπημένος πλανήτης, πολυσυζητημένος, που συχνά μας τρομάζει όταν γίνεται ανάδρομος.

Ειδικά αυτήν την εποχή, που κάθε πλανητική θέση έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω των σοβαρών γεγονότων που βιώνουμε, μια ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη, μας γεμίζει απορίες. Και όχι άδικα.

Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος για δεύτερη φορά για το 2022, στις 10 Μαΐου το μεσημέρι, στην 4η μοίρα των Διδύμων, και θα επανέλθει την ορθή πορεία του στις 03 Ιουνίου το πρωί, όταν θα βρίσκεται στην 26η μοίρα του Ταύρου, παρέα με τον γνωστό μας και μη εξαιρετέο από όλα τα σημαντικά γεγονότα, ΑΛΓΚΟΛ. Την ώρα που ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του, θα κυβερνάει τόσο τον ωροσκόπο της στιγμής, όσο και το μεσουράνημα. Για να καταλάβουμε όμως τι σημαίνει αυτός ο πλανήτης, και γιατί παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στις μέρες μας, καλό θα ήταν να θυμηθούμε κάποιες από τις ιδιότητες του:

Κυβερνά τους Διδύμους και την Παρθένο, βρίσκεται σε έξαρση στην Παρθένο, σε εξορία στον Τοξότη και τους Ιχθείς και σε πτώση στους Ιχθείς.

Κυβερνά την τριάδα του αέρα κατά τη νύχτα, δηλ. τα ζώδια των Διδύμων, του Ζυγού και του Υδροχόου. Η φύση του είναι κρύα και στεγνή, και γι’ αυτό μελαγχολική. Είναι καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς πλανήτες. Στοιχείο του είναι το νερό, η διάθεσή του είναι μικτή και κυβερνά το ζωώδες ένστικτο. Αντιπροσωπεύει τη μυστικότητα, τα τεχνάσματα, την πονηριά και την ψευδορκία.

Ένας ανάδρομος Ερμής σίγουρα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τι μηνύματα μας φέρνει λοιπόν για τις μέρες που θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία; Σίγουρα να είμαστε προσεκτικοί στις εμπορικές συναλλαγές. Να αποφύγουμε τις σοβαρές συμφωνίες, την υπογραφή εγγράφων και συμβολαίων, και να γνωρίζουμε ότι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο θα έχουν σχέση με τα παιδιά, τις μετακινήσεις, τις μεταφορές, την επικοινωνία και την ελευθερία λόγου. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση θα βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους. Η ελευθερία λόγου είναι μόνο στην φαντασία μας, αφού κάθε τι που δεν συμφωνεί με την επίσημη πολιτική καταργείται βίαια. Τα προβλήματα στην παιδεία τα βλέπουμε (καταστροφές σε πανεπιστήμια). Τα παιδιά μας γίνονται μέσον εκμετάλλευσης, μέσω ψευδών ανακοινώσεων, με στόχο την κερδοσκοπία. Οι συκοφαντίες, οι κακοποιήσεις, οι γκρίνιες και τα ψέματα θα κυριαρχούν αυτές τις μέρες. Και να μην απορούμε αν ξαναδούν το φως της δημοσιότητας θέματα παιδοφιλίας.

Από τις 22 Μαΐου ο ανάδρομος Ερμής μπαίνει στον Ταύρο, κι έτσι γίνεται πιο νωθρός, αλλά και πιο άκαμπτος και πεισματάρης. Σ’ αυτήν την πορεία του και μέχρι να ανακτήσει την ορθή φορά του, θα περάσει από τις Υάδες και τις Πλειάδες, γεγονότα που θα συζητήσουμε μιαν άλλη φορά.

Αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή και το πέρασμα του από σημαντικά αστέρια, θα συνδεθεί με ανατροπές σε όλους τους τομείς, μα κυρίως σε θέματα εξουσίας, επικράτησης, και δημοσιότητας. Να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version