ΑργολίδαΆλλες δέκα ημέρες υπομονή θα κάνουν οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Αργολίδας για τις...

Άλλες δέκα ημέρες υπομονή θα κάνουν οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Αργολίδας για τις προκαταβολές του ΕΛΓΑ

Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα πρέπει να περιμένουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών τις Αργολίδας για να πληρωθούν τις προκαταβολές που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση για τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς στον Ανδρέα Πουλά κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής. Σημειώνεται ότι λιγότερο από ένα μήνα πριν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας και πάλι σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Πουλά είχε διαβεβαιώσει τους αγρότες ότι θα λάμβαναν τις προκαταβολές μέχρι τέλος Μαϊου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για εννιά μήνες η κυβέρνηση συνεχώς εξαγγέλλει μέτρα για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της χώρας αλλά καμία από τις ενισχύσεις για την ακρίβεια της ενέργειας και των εφοδίων δεν έχει φθάσει ακόμη στους ίδιους.

Επιπλέον, ο βουλευτής Αργολίδας άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία καθώς τα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση έχει αλλάξει 3 Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και 3 Προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να έχει καταφέρει σε αυτά τα τρία χρόνια να εκπονήσει μία μακρόπνοη στρατηγική για τον αγροτικό τομέα, ενώ πορεύεται διαρκώς με την πρακτική του βλέποντας και κάνοντας προχωρώντας μόνο σε αποφάσεις διαχειριστικού χαρακτήρα.

Ο κ. Πουλάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κίνδυνο να μείνουν εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης αγροτικά προϊόντα μεταξύ των οποίων και τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση καθώς και στο θέμα του ΟΣΔΕ για το οποίο ενώ η κυβέρνηση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για την προετοιμασία της όποιας αλλαγής βλέπουμε για άλλη μία φορά τους Έλληνες παραγωγούς να ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να αναρωτιούνται αν θα λάβουν φέτος εγκαίρως τις επιδοτήσεις μέσα στην κρίση.

Για το θέμα της αύξησης του κόστους παραγωγής λόγω της ακρίβειας της ενέργειας ο βουλευτής Αργολίδας αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που είναι το πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής της ηλεκτρικής ενέργειας και η μείωση του ΕΦΚ των καυσίμων και ειδικά του πετρελαίου κίνησης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πουλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «χορτάσει» τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας με τα λόγια και ότι συνεχώς εξαγγέλλει μέτρα, ανακοινώνει ποσά αλλά οι αγρότες δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα και ότι όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών οι αγρότες θα στείλουν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση με αυξημένη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφού επανέλαβε για άλλη μία φορά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα για τον αγροτικό τομέα αρκέστηκε να ανακοινώσει την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου τον Οκτώβριου του 2022 με την εκκαθάριση δηλαδή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ καθώς και ότι εντός του Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ε.Ε. για τη μεταφορά κονδυλίων από το β’ πυλώνα της ΚΑΠ για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα