Home Αργολίδα Άργος: Η ΚΕΔΑΜ παρουσιάζει…

Άργος: Η ΚΕΔΑΜ παρουσιάζει…

0

Το Γυμνάσιο Ν. Κίου υπό την αιγίδα της Επιτροπής Μνήμης Ν. Κίου, του Δήμου Άργους Μυκηνών & της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Ν. Κίου, το ΚΕΠΕΑ Ν. Κίου & το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας συμμετέχει στις δράσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τιμώντας την πόλη στην οποία εδρεύει. Διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Στα χνάρια …της Κίου της Βιθυνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Κίου.

H Επιτροπή Μνήμης Ν. Κίου στο πλαίσιο δημιουργίας Graffiti με θέμα “Από την Παλιά στη Νέα Κίο” , διοργανώνει μια συνεργατική τοιχογραφία. Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στην πλατεία, ο Apset θα ολοκληρώσει το Graffiti. Παράλληλα στον απέναντι τοίχο, τοπικοί καλλιτέχνες, με την καθοδήγηση του ASHOS & της DIMI, κατασκευάζουν τη δική τους τοιχογραφία. Ταυτόχρονα μικροί (από 7 ετών και άνω) και μεγαλύτεροι κατασκευάζουν ένα πάνελ 4μ.x2,5μ. που θα χρησιμοποιηθεί ως “πλάτη” για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Και το βραδάκι, όποιος θέλει μπορεί να κατηφορίσει προς το θεατράκι της παραλίας για τη χορευτική παράσταση “Ο μικρός πρίγκιπας” της Μαριλένας Λιαγκρή.

Ο Παναργειακός σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ διοργανώνει το “6ο Τουρνουά Foot Tennis”.

Για πρώτη φορά η διοργάνωση θα γίνει στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς Άργους, από 26 έως 28 Ιουνίου 2022 & ώρες 6.30 – 10.30μμ.

Την Κυριακή 26 & την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, από τις 7.30 μμ, από το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Κίου, ξεκινά για τις γειτονιές της Ν. Κίου, η περιπατητική performance, με τίτλο “Ένα βήμα μπροστά”, κατάληξη ενός 3μηνου σεμιναρίου της εξαιρετικής δασκάλας – σκηνοθέτιδας Αιμιλίας Βάλβη, με τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου (καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιάννης Σαρηγιάννης).

Είσοδος ελεύθερη με  προκράτηση  θέσεων στα τηλέφωνα:

τηλ.6932608068 κα Ε.Κατριλιώτη &  6945795152 κος Ν.Κοντός.

Στην Πυραμίδα Ελληνικού, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 9:00 μ.μ., η ΚΕΔΑΜ παρουσιάζει την παράσταση «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος» της Σοφίας Καψούρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τη Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή, μητέρας του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60′ (χωρίς διάλειμμα). Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version