Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022
ΆρθραΓάμος - παιδιά – διαζύγιο τρία σκαλοπάτια...

Γάμος – παιδιά – διαζύγιο τρία σκαλοπάτια…

Λίλη-Παναγούλια
Της Λίλης Παναγούλια

Γάμος, παιδιά και διαζύγιο μια αλυσίδα που όποιο κομμάτι της και αν σπάσει βρίσκεσαι στο στόμα της κατά τ’ άλλα συντηρητικής ακόμα, σε ορισμένα θέματα, κοινωνίας μας.

Οι μαμάδες, αλλά και οι μπαμπάδες που και που, πιέζουν τα παιδιά τους, κυρίως τις κόρες, να παντρευτούν, για να μη μείνουν γεροντοκόρες – γεροντοπαλίκαρα, στη συνέχεια να κάνουν ντε και καλά παιδιά για να γίνουν παππούδες και γιαγιάδες και τελικά αν τύχει και δεν τα βρει το ζευγάρι τότε τους πιέζουν να μη χωρίσουν είτε για τα παιδιά, αν υπάρχουν, είτε για το γνωστό τι θα πει ο κόσμος…

Αυτό το τι θα πει ο κόσμος είναι και το μεγάλο πρόβλημα! ένα πρόβλημα που θα πρέπει να πάψει πια να υφίσταται γιατί πολύ απλά δεν είναι πρόβλημα αλλά στερεότυπα!

Ας τα πάρουμε από την αρχή ξεκινώντας με το στάδιο του γάμου. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να βάλει νερό στο κρασί του και να δεσμευθεί περνώντας το υπόλοιπο της ζωής του με έναν άνθρωπο που είτε δεν γνωρίζει καλά είτε έχει αμφιβολίες είτε δεν τον καλύπτει σαν άνθρωπος μόνο και μόνο για να μην «ξεμείνει»…

Το επόμενο λάθος είναι να κάνει κάποιος παιδιά ενώ δεν θα ήθελε ιδανικά επειδή είτε το θέλουν οι παππούδες είτε το ταίρι του είτε ακόμα χειρότερα σε κάποιες περιπτώσεις για να σώσει το γάμο. Το τελευταίο το κάνουν κάποιες γυναίκες, γιατί θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα αλλάξουν νοοτροπία ή θα τραβήξουν την προσοχή του άντρα τους …
Σας πληροφορώ αυτό δε θα συμβεί ποτέ!

Όπως και αν κάνετε παιδιά γιατί το θέλουν οι άλλοι και όχι εσείς είναι μεγάλο λάθος γιατί πολύ απλά αν κάνετε κάτι που δεν θέλετε θα είσαστε δυστυχισμένοι!

Το τελευταίο λάθος σύμφωνα με τα στερεότυπα είναι η κατάληξη σε ένα διαζύγιο! Και αν για τους γονείς και τα πεθερικά εφόσον δεν υπάρχουν παιδιά το πρόβλημα είναι στο τι θα πει ο κόσμος αν υπάρχουν παιδιά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί εκτός από τα πεθερικά και τους γονείς και το ίδιο το ζευγάρι σκέφτεται τα παιδιά (θέλουν και τους δύο γονείς, τι θα λένε στο σχολείο κλπ) με αποτέλεσμα να μένει το ζευγάρι σε ένα γάμο γεμάτο εντάσεις και δυστυχία η οποία μεταφέρεται κυρίως στα παιδιά! Τα παιδιά είναι καλά μόνο αν μεγαλώνουν χωρίς εντάσεις σε ένα υγιές περιβάλλον, αν οι εντάσεις είναι πολλές ανάμεσα στο ζευγάρι, είναι καλύτερα το ζευγάρι να χωρίσει και να βλέπουν και οι δύο γονείς τα παιδιά με ηρεμία, χωρίς εντάσεις και χωρίς ο ένας γονιός να κατηγορεί στο παιδί τον άλλο!

Η κατάληξη είναι πως αν θέλετε να είσαστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να κάνετε αυτό που θέλετε και όχι αυτό που πρέπει ή θέλουν οι άλλοι! Δεν θέλετε γάμο αλλά θέλετε παιδί; Κανένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται να σκέφτεστε τη μαμά το μπαμπά και την κοινωνία κάντε αυτό που αγαπάτε… αυτού του είδους τα στερεότυπα θα πρέπει να εκλείψουν, αυτή η αλυσίδα θα πρέπει να σπάσει αν θέλετε να είσαστε ευτυχισμένοι!

Και αν έχετε απορία γιατί αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν ακόμα και συνεχίζουν να υπάρχουν από πολύ παλιά την απάντηση την έδωσε ένας Ελβετός ψυχίατρος ο Κάρλ Γιούνγκ: Ο υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους. Γενικά είναι οι βασανισμένοι που εξελίσσονται σε βασανιστές. Πχ επέβαλαν στην προγιαγιά σου ποιον θα παντρευτεί ακόμα και αν δεν τον ήθελε ή δεν ήθελε να παντρευτεί;
Με τη σειρά της κάνει τα ίδια στη μαμά σου και μετά εκείνη τα ίδια σ’ εσένα και πάει λέγοντας… καιρός να σταματήσει αυτό λοιπόν!

Και πως θα σταματήσει; Όταν σταματήσετε και εσείς να κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσει να σας κάνουν!

Αυτό θα πρέπει να είναι από δω και στο εξής μότο ζωής!

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα