ΚορινθίαΔεκτή η ένσταση Σταυρέλη για την πολεοδόμηση του Στρατοπέδου

Δεκτή η ένσταση Σταυρέλη για την πολεοδόμηση του Στρατοπέδου

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ιστορική απόφασή του χθες βράδυ ανέτρεψε τα σχέδια του Δημάρχου για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Με πλειοψηφία 12 θετικές ψήφους έναντι 10 αρνητικών της παράταξης του Δημάρχου κ. Νανόπουλου αποδέχθηκε τη μοναδική ένσταση της παράταξής μας ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που υποβλήθηκε κατά της 10/14-2-2022 απόφασης Δημ. Συμβουλίου περί έγκρισης της πρότασης πολεοδόμησης του στρατοπέδου Καλογερογιάννη.

Σύμφωνα με αυτήν:

1. Μπήκε τέλος στη δημιουργία 4όροφων πολυκατοικιών 12 μέτρων ύψους για λογαριασμό του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, μετατρέποντας τα κτίρια σε διόροφα 7,5 μέτρων ύψους, όπως ακριβώς είναι στην απέναντι περιοχή της Αγίας Άννας, της Μπαθαρίστρας και των Βοσέϊκων.

2. Μπήκε τέλος στο σχέδιο πολυκατοικιοποίησης του ιστορικού γηπέδου που έπαιζε ο Παγκορινθιακός από το δεκαετία του 1950. Το γήπεδο με την υπάρχουσα κερκίδα παραμένει ως Κοινωφελής Χώρος (ΚΦ) Αθλητισμού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των αθλητών της πόλης.

3. Δημιουργείται μεγάλο Υπερτοπικό Πάρκο πλέον των 20 στρεμμάτων στη νότια πλευρά του σημερινού χώρου του στρατοπέδου για τις ανάγκες των Κορίνθιων κατοίκων, αντί των διάσπαρτων μικρών Κ.Χ. τα οποία δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

► Τώρα πως γίνεται ο Δήμαρχος να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόρριψη της ένστασής μας και οι δέκα (10) δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του να καταψηφίζουν την πρότασή μας και από την άλλη πλευρά ο ίδιος να πανηγυρίζει ότι η πολεοδόμηση του στρατοπέδου προχωρά σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι απορίας άξιον!!!!

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα