Home Αργολίδα Ελένη Γκαμίλη – Σιάνα: Ο κ. Λάμπρου προσπαθεί με έωλα επιχειρήματα να...

Ελένη Γκαμίλη – Σιάνα: Ο κ. Λάμπρου προσπαθεί με έωλα επιχειρήματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

0

Ο κ. Λάμπρου αντί να ζητήσει συγνώμη για την μεθοδευμένη απουσία του από τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, από τους Δημότες και τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετείχαν σε αυτόν, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας.

Εκπροσωπώντας προφανώς και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης που απουσίαζαν από την συνεδρίαση της Λογοδοσίας, παραδέχεται με μεγάλη άνεση και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, ότι ήταν κορυφαία πολιτική επιλογή τους η οργανωμένη και μεθοδευμένη απουσία τους, που μόνο σκοπό είχε την ματαίωση της συνεδρίασης του Απολογισμού Πεπραγμένων, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Και για να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη και πρωτοφανή στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στάση τους, ισχυρίζεται ότι δήθεν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας δεν υπάρχουν κανόνες ισότητας χρόνου, τήρησης Δημοκρατικών διαδικασιών και σεβασμού της διαφορετικής έκφρασης όλων των ατόμων και ότι κυριαρχούν οι μονόλογοι και οι στημένες διαδικασίες.

Θα τον ανακαλέσω στην τάξη γι’ αυτές τις αναλήθειες και τις ανακρίβειες που διασπείρει χωρίς κανένα δισταγμό και τον εγκαλώ να επανορθώσει άμεσα.

Θα του επισημάνω ότι η διαδικασία και ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης του Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ορίζονται ρητά στο Άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το οποίο τηρήθηκε απαρέγκλιτα κατά την συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου 2022.

Ξεκάθαρα αναφέρει το εν λόγω άρθρο, ότι αφού ολοκληρωθεί ο Απολογισμός Πεπραγμένων από την Δημοτική Αρχή, στην συνέχεια τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων.

Επίσης κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

Τέλος ο χρόνος διάρκειας των τοποθετήσεων του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Κοινοτικών Συμβούλων και των Δημοτών ορίζεται με σαφήνεια από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας όπως αυτός έχει ψηφιστεί, εγκριθεί και ισχύει.

Ο Δήμαρχος, με βάση των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, μπορεί να τοποθετείται και να παίρνει τον λόγο όποτε αυτός κρίνει ότι είναι απαραίτητο, χωρίς περιορισμό χρόνου.

Όταν λοιπόν ο Δήμαρχος παρουσιάζει τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, είναι λογικό να υπάρχει μονόλογος έως ότου ολοκληρωθεί ο Απολογισμός.

Στην συνέχεια ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι παριστάμενοι μπορούν να λάβουν το λόγο και να τοποθετηθούν, μέσα στα προβλεπόμενα από τον Νόμο χρονικά πλαίσια.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και επίσης συνέβη κατά την Λογοδοσία της 5ης Ιουνίου 2022, όπου μετά τον Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, κάθε Δημοτικός Σύμβουλος που ζήτησε τον λόγο, τον έλαβε και μάλιστα για όσο χρόνο ήθελε, τηρώντας έτσι τις Δημοκρατικές διαδικασίες με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετική άποψη.

Ο κ. Λάμπρου προφανώς διαφωνεί πλήρως με τις ισχύουσες διατάξεις και ζητάει να καταστρατηγήσουμε τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, προκειμένου αυτός και οι συνοδοιπόροι του, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, να έχουν ισότητα χρόνου με τον Δήμαρχο!!!

Θα του υπενθυμίσω ότι Απολογισμός Πεπραγμένων από την Δημοτική Αρχή, έχει γίνει κατ’ επανάληψη στον Δήμο Ερμιονίδας και στους πρώην Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης, όπου τηρήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις η προβλεπόμενη από τον Νόμο διαδικασία, δηλαδή πανομοιότυπη με αυτή της συνεδρίασης της 5η2 Ιουνίου 2022.

Θα υπενθυμίσω επίσης στον κ. Λάμπρου ότι σε όλους τους προηγούμενους Απολογισμούς Πεπραγμένων του Δήμου Ερμιονίδας και του πρώην Δήμου Κρανιδίου, αυτός ήταν παρών σαν Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας.

Άραγε σε αυτές τις Λογοδοσίες εφαρμόζονταν οι δημοκρατικές διαδικασίες, υπήρχε σεβασμός στην διαφορετική άποψη, τηρούνταν οι κανόνες ισότητας χρόνου, ενώ στην πανομοιότυπη Λογοδοσία της 5ης Ιουνίου 2022 δεν τηρήθηκε τίποτε απ’ όλα αυτά; 

Τέλος θα του υπενθυμίσω ότι με την ίδια ακριβώς διαδικασία διεξάγεται πάντα ο Απολογισμός Πεπραγμένων σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Καλό λοιπόν είναι να σοβαρευτεί ο κ. Λάμπρου, διότι τα επιχειρήματά του είναι εντελώς έωλα και ξεπερνούν κάθε όριο ιλαρότητας.

Όλοι οι Δημότες έχουν αντιληφθεί ότι η οργανωμένη μεθόδευση από το σύνολο της Αντιπολίτευσης, μόνο σκοπό είχε την ματαίωση της συνεδρίασης του Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Και αυτό διότι δεν άντεχαν να ακούσουν το τεράστιο έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία από την παρούσα Δημοτική Αρχή και επίσης δεν είχαν τίποτα αρνητικό να της προσάψουν ή κάτι για το οποίο να της ζητήσουν εξηγήσεις.

Και έτσι επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους από την κορυφαία συζήτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτή της Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Γκαμίλη Σιάνα – Ελένη

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version