ΆρθραΘερινό Ηλιοστάσιο - Κυριαρχία του Ερμή

Θερινό Ηλιοστάσιο – Κυριαρχία του Ερμή

Θέκλας Μεταξά
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Πλησιάζει η ώρα για το Θερινό Ηλιοστάσιο, τη στιγμή δηλαδή που ο Ήλιος μπαίνει στην 1η μοίρα του αστερισμού του Καρκίνου, για να σημάνει την επίσημη έναρξη του Καλοκαιριού, ενός Καλοκαιριού που συνοδεύεται από βροχές, και σε πολλές περιοχές ακόμα και καταιγίδες. Αλλά όπως είπαμε, αυτός ο Ιούνιος έχει φωτιά και νερό.

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, επειδή λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά ο Ήλιος μοιάζει σαν να στέκεται πάνω στην εκλειπτική του, λες και πρόκειται να αποφασίσει για κάτι σπουδαίο. Και ναι, οι αποφάσεις που παίρνει, είναι σπουδαίες. Και θα προσπαθήσουμε να τις μελετήσουμε.

21 Ιουνίου και ώρα 12.15 μ.μ., πρώτη μοίρα του Καρκίνου, του κάβουρα της Μυθιστορίας μας που έστειλε η θεά Ήρα για να δυσκολέψει την ζωή του θνητού θεού Ηρακλή. Ο κάβουρας απέτυχε, και ανταμείφτηκε με μια θέση στο ουράνιο στερέωμα. Στο φετινό Ηλιοστάσιο ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 10ο οίκο, τον οίκο της εξουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα θέματα που αφορούν την κάθε μορφή εξουσίας στη ζωή μας, θα μας απασχολήσουν έντονα τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο. Δυνατότερος πλανήτης και κυβερνήτης του Ηλιοστασίου είναι ο Ερμής, ο οποίος την ίδια στιγμή θα κυβερνάει τόσο τον Ωροσκόπο, όσο και το Μεσουράνημα του Ηλιοστασίου. Βρίσκεται κυρίαρχος στους Διδύμους, και στον 9ο οίκο. Στην θέση αυτή μας ενημερώνει ότι θα μας απασχολήσουν τα μακρινά ταξίδια, θα μας καίει η επιθυμία να ξεκαθαρίσουμε κρυμμένα μυστήρια, να αποκαλύψουμε μυστικά, να ασχοληθούμε με σπουδές και μελέτες.

Δεν είναι όμως όλα τόσο ευχάριστα. Ο Ερμής σ’ αυτή τη θέση μας προειδοποιεί για πολέμους, θέματα σχετικά με αλλοδαπούς, εξωτερικό, αλλά και εξεγέρσεις, ασθένειες, και διάφορα άλλα δεινά. Θα υπάρχει επίσης καταστροφή σε διάφορες καλλιέργειες, και όπως έλεγαν οι αρχαίοι, δεν θα λείψουν και τα ηφαίστεια. Τι να πει κανείς!!! Για να μην ησυχάζουμε ποτέ.

Δύο αστέρια που θα βρίσκονται κοντά στον Ωροσκόπο, το MIZAR και το ALCOR, του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου, έχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Κατά τον Πτολεμαίο τον Αλεξανδρινό, ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου είναι της φύσης του Άρη. Έχει μια ήσυχη, σεμνή φύση, είναι όμως και πολύ επιφυλακτικός, έχει αυτοκυριαρχία, αλλά όταν θυμώνει εκφράζει ένα ακούραστο πνεύμα, έχει μεγάλο θυμό, και τάσεις εκδίκησης. Ειδικά το αστέρι MIZAR, συνδέεται με πυρκαγιές, και διάφορες καταστροφές σε μαζικό επίπεδο.

Κοντά στον Ερμή, κάνουν την εμφάνισή τους τα αστέρια των Υάδων, των επτά αδελφών των Πλειάδων. Οι Υάδες αντλούν το όνομα τους από το ρήμα Ύω (βρέχω, ποτίζω) και πραγματικά, όταν ανατέλλουν είναι προάγγελοι έναρξης βροχοπτώσεων. Αστρολογικά όμως τι συμβολίζουν; Ο Πτολεμαίος μας λέει ότι είναι της φύσης του Άρη και του Ερμή, ότι φέρνουν δάκρυα, ξαφνικά γεγονότα, βία, αγριότητες, δηλητηριάσεις, τύφλωση, τραυματισμούς και πληγές κυρίως στο κεφάλι, όπλα καταστροφής, πυρετούς, και δυσάρεστα παιχνίδια της μοίρας.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, χρειαζόμαστε αντοχές. Και τις έχουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε ιστορικές εποχές. Όλα αλλάζουν, προς το καλύτερο ή προ το χειρότερο, εξαρτάται και από εμάς. Τα αστέρια ενημερώνουν, οι αποφάσεις δικές μας. Ότι μηνύματα φέρνει το Ηλιοστάσιο θα γίνουν πιο ξεκάθαρα στις 29 Ιουνίου, με την Νέα Σελήνη στην 7η μοίρα του Καρκίνου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα