ΑργολίδαΚωστούρος και Χρόνης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των αδέσποτων

Κωστούρος και Χρόνης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των αδέσποτων

Ο «Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» συγκροτήθηκε από τους Δήμους Ναυπλιέων και Επιδαύρου προκειμένου να υπηρετήσει για λογαριασμό των δύο Δήμων τις πολιτικές προστασίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που απετέλεσε ισχυρή πολιτική τους βούληση.

Στο πλαίσιο του ανωτέρου προγράμματος κατατέθηκε η πράξη με τίτλο «Κατασκευή – Εγκατάσταση καταφυγίου αδέσποτων ζώων» από το σύνδεσμο με δικαιούχο τον Δήμο Ναυπλιέων ο οποίος διαθέτει και την σχετική επιχειρησιακή και οργανωτική επάρκεια υλοποίησης σχετικών έργων. 
Ο «Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» συμβλήθηκε με τον Δήμο Ναυπλιέων με Προγραμματική Σύμβαση ώστε να καταστεί δικαιούχος αναγνώρισης από το Πρόγραμμα και για την υλοποίηση του.

Η πρόταση του συνδέσμου των δυο Δήμων προβλέπει την δημιουργία καταφυγίου σε θέση και ακίνητο που προσέφερε το Δασαρχείο Ναυπλίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Επιδαύρου το οποίο θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 75 αδέσποτων ζώων. Η υπό δημιουργία δομή περιλαμβάνει υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (Ιατρείο, Γραφεία Διοίκησης κλπ) την οριοθέτηση και περίφραξη του χώρου και βεβαίως την εγκατάσταση των κλωβών των ζώων. Η ανωτέρω εγκατάσταση είναι προϋπολογισμού 818.400,00 ευρώ.

Πέρα του κυρίως έργου που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων όπως παραπάνω περιγράψαμε, στο Αίτημα Χρηματοδότησης συμπεριλήφθηκε και ποσό 21.894,00 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού καταγραφής και βάσης δεδομένων των αδέσποτων ζώων και αναλώσιμου υλικού για την περισυλλογή και φροντίδα τους. Επίσης, ποσό 21.861,00 ευρώ θα αφορά την παροχή κτηνιατρικών πράξεων για την στείρωση και τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων και πέρα εκείνων που θα φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα ο Δήμος Ναυπλιέων αν παραστεί ανάγκη έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει μέχρι του ποσού των 74.400,00 ευρώ.

Σύντομα αναμένεται η ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα που υπεβλήθη και η αμέσως μετά δημοπράτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων των Δήμων Ναυπλιέων και Επιδαύρου.

Θεωρούμε ότι με την πρωτοβουλία μας στο τομέα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εκπληρώνουμε μια βασική επιθυμία και προτεραιότητα μας όπως κάθε σύγχρονος Δήμος.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα