Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚορινθίαΚόρινθος: 670.000 ευρώ αποζημίωση σε εργολάβο...

Κόρινθος: 670.000 ευρώ αποζημίωση σε εργολάβο…

Το σήριαλ του σχολικού συγκροτήματος του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου συνεχίζεται.

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή ο Δήμαρχος πρότεινε να καταβάλει ο Δήμος αποζημίωση και σταλίες στον εργολάβο συνολικού ποσού 670.000€!!!

Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη που δεν κατάφερε μέχρι σήμερα ο εργολάβος που έχει υπογράψει σύμβαση από 7/5/2020 να ξεκινήσει τις εργασίες.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή. Υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου και του πρώην Δημάρχου.

► Εμείς (και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης) καταψηφίσαμε και τονίσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλουμε να ικανοποιήσουμε τις ιδιαίτερα σημαντικές απαιτήσεις του εργολάβου αφού αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή με την αδράνειά της δύο χρόνια τώρα.

Με τα χρήματα των δημοτών (έστω και αν είναι ΕΣΠΑ) δεν παίζουμε.

► Καταδείξαμε την μεγάλη καθυστέρηση στην ανταπόκριση του Δήμου για τροποποίηση της στατικής μελέτης που ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων, αφού από 7/5/20 που υπεγράφη η σύμβαση του έργου μόλις στις 23/4/21 (ένα ολόκληρο χρόνο μετά) η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στο Δίκτυο Πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα