ΕλλάδαΛάθος στο λάθος από τον e-ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Λάθος στο λάθος από τον e-ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Απίστευτο, όμως πέρα για πέρα αληθινό: Ο e-ΕΦΚΑ κατάφερε να διορθώσει το λάθος στον επανυπολογισμό των συντάξεων, με… λάθος τρόπο! Παρά τα στοιχεία που είχε λάβει από το ΕΝΔΙΣΥ, σε εξώδικο που είχε σταλεί στον Φορέα, η διόρθωση έγινε κατά το ήμισυ…

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρουσιάζει δύο νέα εκκαθαριστικά σημειώματα, όπου φαίνεται η παρέμβαση που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Στο πρώτο, ο επανυπολογισμός διορθώθηκε με λάθος τρόπο, στο δεύτερο ευτυχώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε ορθά. Πιο συγκεκριμένα:

1η Περίπτωση

Συνταξιούχος πρώην εργαζόμενη της Ολυμπιακής, είχε αποστείλει εξώδικο μέσω του ΕΝΔΙΣΥ στον e-ΕΦΚΑ για να διορθωθεί η προσαύξηση των εισφορών. Αρχικά ο επανυπολογισμός έγινε με 20% όπως σε όλους τους συνταξιούχους. Μετά το εξώδικο, έπρεπε ο e-ΕΦΚΑ να προσθέσει στο ασφάλιστρο άλλες 23,3 ποσοστιαίες μονάδες, αφού για τη συγκεκριμένη συνταξιούχο, το ασφάλιστρο ήταν 43,3% (αεροσυνοδός). Όμως, ο e-ΕΦΚΑ διόρθωσε το αρχικό λάθος, με νεότερο λάθος.

Ειδικότερα, πρόσθεσε μόνο 12 ποσοστιαίες μονάδες επί του αρχικού ασφάλιστρου, φτάνοντας στο 32% και όχι στο 43,3%, όπως θα έπρεπε και όπως ορίζει ο νόμος.

Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης, πριν από την διόρθωση ήταν 932,31. Μετά την διόρθωση που έκανε ο e-ΕΦΚΑ αυξήθηκε στα 1.373,54, δηλαδή αυξήθηκε κατά 441,23 ευρώ. Όμως αν γινόταν σωστά η διόρθωση στον επανυπολογισμό, θα έπρεπε η συνταξιούχος να λάβει στο ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξής της 1.789,38 ευρώ, δηλαδή 857,07 ευρώ περισσότερα. Άρα, ακόμα και μετά την παρέμβαση του e-ΕΦΚΑ, δόθηκαν 415,84 ευρώ λιγότερα από όσα θα έπρεπε!

Αυτά αποδεικνύονται από τα ενημερωτικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί και τα οποία τα έχει στη διάθεσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και σας τα παρουσιάζει.

Ζητάμε άμεσα να διορθωθεί το νέο λάθος στην διαδικασία επανυπολογισμού.

Η συγκεκριμένη συνταξιούχος είχε 11.447 Ημέρες Ασφάλισης. Από αυτές, οι 6.197 Ημέρες Ασφάλισης είχαν το πρόσθετο ασφάλιστρο.

2η περίπτωση

Πρώην εργαζόμενος της Ολυμπιακής, νυν συνταξιούχος, είχε αρχικά ανταποδοτικό μέρος της κύριας σύνταξης 666,72 ευρώ. Μετά από εξώδικο του ΕΝΔΙΣΥ, ο e-ΕΦΚΑ εφάρμοσε σωστά το νόμο και προέκυψε ανταποδοτική σύνταξη 1.110,09 ευρώ. Δόθηκαν δηλαδή 443,47 ευρώ περισσότερα.

Το e-ΕΝΔΙΣΥ έχει στην διάθεσή του και επίσης σας παρουσιάζει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Ο εν λόγω συνταξιούχος έλαβε την νέα, αυξημένη του σύνταξη, με αυτές τις αναπροσαρμογές, στις μικτές του αποδοχές.

Το e-ΕΝΔΙΣΥ ζητάει να γίνει ο επανυπολογισμός στο σύνολο των συντάξεων όπου έχει εντοπιστεί το λάθος, εδώ και τώρα. Ζητάει όμως οι διορθώσεις να πραγματοποιηθούν με τον σωστό και όχι με λάθος τρόπο! Διαφορετικά, η ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, δεν έχει τελειωμό. Επιτέλους, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έλεος πια. Σταματήστε να ταλαιπωρείτε τους συνταξιούχους.

Επίσης, το e-ΕΝΔΙΣΥ ζητάει να δοθούν και τα αναδρομικά που οφείλονται για τον επανυπολογισμό από 1.1.2019 και μετά και αφορούν όλες τις περιπτώσεις όπου γίνονται διορθώσεις.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα