ΑργολίδαΝαύπλιο: "Ενδοοικογενειακή βία - Έμφυλη βία - Γυναικοκτονία"

Ναύπλιο: “Ενδοοικογενειακή βία – Έμφυλη βία – Γυναικοκτονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στο Βουλευτικό, από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων εκδήλωση με θέμα “Ενδοοικογενειακή βία – Έμφυλη βία – Γυναικοκτονία”.

Μια εκδήλωση με τεράστιο ενδιαφέρον δεδομένου ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες ενώ τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας αυξήθηκαν και λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι ομιλητές με τεράστια εμπειρία και με ενεργή ενασχόληση με το αντικείμενο κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πολυσύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, τις πτυχές και τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν. Επισημάνθηκε ο ρόλος της δικαιοσύνης, οι παρεμβάσεις που γίνονται σε επίπεδο κοινωνίας, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνονται ή που θα μπορούσαν να ληφθούν προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπισή του.

Ο Δήμος Ναυπλιέων εκπέμπει μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και σε κάθε μορφής βίας.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε δράσεις και παρεμβάσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα