ΑργολίδαΟ Σκούφης στο Διεθνές επετειακό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την...

Ο Σκούφης στο Διεθνές επετειακό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη

Στην τελετή λήξης του Διεθνές επετειακού συνεδρίου για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη, που έγινε στις Μυκήνες στις 29 Μαΐου, βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης ως εκπρόσωπος του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ο κ. Σκούφης προσφώνησε τους 90 συνέδρους εξέχοντες μελετητές του έργου του Ιάννη Ξενάκη από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξέτασαν τις πτυχές της καλλιτεχνικής του δημιουργίας μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Όπως είπε ο κ. Σκούφης «29 Μαΐου 2022, σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ιάννης Ξενάκης, και σήμερα βρισκόμαστε εδώ στο «δικό του» μνημειακό Πολύτοπον των Μυκηνών, στο χώρο που αντιπροσωπεύει έναν από τους πρώτους ξεχωριστούς και εξαιρετικά ωραίους πολιτισμούς της Ελλάδας, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος……»

Το συνέδριο “Xenakis 22” ήταν μια συνδιοργάνωση των: Τμ. Παραστατικών – Ψηφιακών Τεχνών Παν/μιου Πελ/σου, Τμ. Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Εργαστηρίου MUSIDANSE Παν/μίου Paris 8, Συλλόγου Φίλων Ξενάκη, με συνεργαζόμενα ιδρύματα & τμήματα ΑΕΙ Ελληνικών Παν/μίων, υπό την αιγίδα & υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ και άλλων φορέων.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα