ΚορινθίαΣτη Βουλή φέρνει την αποκατάσταση του δρόμου Ξυλόκαστρο – Ρίζα ο Γ....

Στη Βουλή φέρνει την αποκατάσταση του δρόμου Ξυλόκαστρο – Ρίζα ο Γ. Ψυχογιός

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή, την Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας Κορινθίας που συνυπογράφεται από Προέδρους τοπικών διαμερισμάτων, φορέων και Συλλόγων της περιοχής, και ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ξυλόκαστρο – Ρίζα.

Σύμφωνα με την Επιστολή, ο επαρχιακός δρόμος Ξυλόκαστρο-Ρίζα, μια πολύ σημαντική οδική αρτηρία για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που εξυπηρετεί το 50% των χωριών του Δήμου αλλά και τις ανάγκες του χειμερινού τουρισμού της περιοχής, είναι κατεστραμμένος, επικίνδυνος, ενώ ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για ατυχήματα, σοβαρές ζημιές στα αυτοκίνητα, καθώς και για την ίδια την ασφάλεια κατοίκων, επισκεπτών και περιουσιών.

Συντασσόμενος με αυτό το δίκαιο αίτημα, ο κ. Ψυχογιός φέρνει στη Βουλή την επιστολή που αποτελεί κραυγή αγωνίας των φορέων της περιοχής, ζητώντας άμεσες ενέργειες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία για την ασφάλεια κατοίκων, επισκεπτών, επαγγελματιών που διέρχονται καθημερινά, καθώς και των μαθητών που μεταφέρονται με σχολικά λεωφορεία από και προς τα χωριά του Δήμου.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν δοθεί πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα υποδομής, αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας, κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού, αθλητισμού και άλλα.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να υλοποιήσουν αντίστοιχα έργα όπως το οδικό δίκτυο Ξυλόκαστρο –Ρίζα, που αποτελεί πάγιο και κρίσιμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα