ΠεριφέρειαΣτη Γιορτή Πορτοκαλιού ο Τατούλης - Κομβικής σημασίας έργο για τη Λακωνία...

Στη Γιορτή Πορτοκαλιού ο Τατούλης – Κομβικής σημασίας έργο για τη Λακωνία έπεσε “θύμα” του κ.Νίκα

Στην έναρξη της Γιορτής του Πορτοκαλιού στη Στεφανιά του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία βρέθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τις Περιφερειακές Συμβούλους Ντίνα Νικολάκου και Μαργαρίτα Σπυριδάκου καθώς και από το στέλεχος της «Νέας Πελοποννήσου» Γιάννη Μπουκουβάλα.

Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς συνεχίζει για 30η χρονιά να διοργανώνει εκδηλώσεις για την ανάδειξη του πορτοκαλιού της Στεφανιάς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Το πορτοκάλι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στον τομέα των εξαγωγών για όλη τη Χώρα.

Ο Πέτρος Τατούλης αφού συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε: «Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική και δεν εφαρμόζονται πολιτικές για την ενίσχυση των παραγωγών μας. Η έλλειψη πολιτικών στήριξης του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής αναδεικνύεται ως μείζον πρόβλημα με ορατό τον κίνδυνο της εγκατάλειψης της υπαίθρου. Δυστυχώς τα ίδια ισχύουν και για το μοναδικό σε ποιότητα και γεύση πορτοκάλι της περιοχής της Στεφανιάς και των ευρύτερων περιοχών.

Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην ανάδειξη των προβλημάτων και να διεκδικήσουμε άμεσα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση των παραγωγών μας».

Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, ο κ.Τατούλης κατήγγειλε τη νυν Περιφερειακή Αρχή για τη στέρηση στην περιοχή ενός από τα σημαντικότερα έργα που είχε προγραμματίσει και δημοπρατήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Ο κ.Νίκας επέλεξε να ακυρώσει τη μελέτη για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στα πλημμυρικά φαινόμενα του Ευρώτα, προϋπολογισμού 2.500.000€ από πόρους που είχαμε εξασφαλίσει ως Περιφερειακή Αρχή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το κομβικής σημασίας έργο για τους παραγωγούς της Λακωνίας έπεσε «θύμα» της εμμονής, του λαϊκισμού και του ρεβανσισμού του κ.Νίκα.

Ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε να ακυρώσει το έργο και το ποσό των 2.500.000€ που ανήκε στους πολίτες της Στεφανιάς και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Σπάρτης. Οι πόροι αυτοί κατασπαταλούνται για απευθείας αναθέσεις μικρών έργων, καλύπτοντας την πάγια τακτική του κ.Νίκα για αναθέσεις έργων σε αρεστούς και ημετέρους.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα