Στην Ιταλία στο πλαίσιο διεξαγωγής της 1ης Διάσκεψης Υπουργών Πολιτισμού της Ευρω-Μεσογείου παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Πολιτισμού. Διαβάστε τι αναφέρει ο κ. Γιώργος Διδασκάλου:
Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη βρέθηκα στη Νάπολη της Ιταλίας στο πλαίσιο διεξαγωγής της 1ης Διάσκεψης Υπουργών Πολιτισμού της Ευρω-Μεσογείου.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος Υπουργοί και ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες εταίρους της Νότιας Γειτονίας, λοιπές χώρες από την περιοχή καθώς και διεθνείς οργανισμοί, όπως η UNESCO, το ICOM, το ICOMOS κ.α.





Στο πλαισιο της συμμετοχής μας παρουσίασα το έργο του Υπουργείου μας σε ζητήματα αντιμετώπισης των κινδύνων από την κλιματική κρίση, σταχυολόγησα τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μας στον τομέα του πολιτισμού και τόνισα στους εταίρους-φίλους μας τη σπουδαιότητα της στρατηγικής συνεργασίας μας σε όλα τα επίπεδα.
Επίσης, συναντηθήκαμε και με αντιπροσωπείες χωρών δρομολογώντας ανταλλαγές, κοινές εκθέσεις και δράσεις καθώς και εκδηλώσεις στο προσεχές διάστημα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Βασιλική Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και την κα Αναστασία Γκαδόλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων για την ουσιαστική βοήθεια τους στην επίτευξη των στόχων της αποστολής. Η Ελλάδα προχωρά σταθερά μπροστά, χτίζει συμμαχίες, κερδίζει το μέλλον.