Home Άρθρα Τι μας επιφυλάσσει ο Ιούνιος – Ανατολικό Αιγαίο – Φωτιές στο επίκεντρο…

Τι μας επιφυλάσσει ο Ιούνιος – Ανατολικό Αιγαίο – Φωτιές στο επίκεντρο…

0
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Το καλοκαίρι έκανε για τα καλά την εμφάνισή του στη ζωή μας, και σκοπεύει μάλιστα να μας ενημερώσει και επίσημα, την 21η Ιουνίου, με το Θερινό Ηλιοστάσιο. Ωστόσο, ο Μάιος πριν εκπνεύσει μας χάρισε μια Νέα Σελήνη στους Διδύμους, για να μας πληροφορήσει πως θα συνεχίσουν να μας απασχολούν τα θέματα της παραπλανητικής ενημέρωσης, μετακίνησης, και της επικοινωνίας .

Η ολική σεληνιακή έκλειψη της 16ης Μαΐου, στον Σκορπιό, μας είχε προειδοποιήσει για θέματα που θα είχαν σχέση με το νερό. Και πράγματι, μέχρι και πειρατεία στον Περσικό βιώνουμε. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και υπομονετικοί, να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο Ιούνιος.

Στις 3 Ιουνίου, ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία, στο ζώδιο του Ταύρου, χωρίς να μπορεί ακόμα να απαλλαγεί από την παρουσία του Αλγκόλ. Να προσέχουμε τι ακούμε, τι τρώμε και να μην κάνουμε άσκοπες σπατάλες.

Στις 5 Ιουνίου γίνεται ανάδρομος ο Κρόνος στον Υδροχόο, και θα παραμείνει σ’ αυτήν την κατάσταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Την βαριά ανάσα του Κρόνου την νιώθουμε εδώ και πολύ καιρό. Είναι αναπόφευκτο το να μπουν εμπόδια στα σχέδια μας, και να νιώσουμε πολλές φορές πως ότι προσπαθούμε να πετύχουμε πέφτει στο κενό.

Στις 13 Ιουνίου ο Ερμής κάνει την είσοδό του στο ζώδιο των Διδύμων, όπου είναι κυβερνήτης, και θα προσπαθήσει να διορθώσει όσα λάθη έγιναν κατά την ανάδρομη πορεία του.

14 Ιουνίου, Πανσέληνος στην 23η μοίρα του Τοξότη. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα Πανσέληνο. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της είναι η αφθονία των απλανών αστέρων, που μας αφηγούνται πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες Ελληνικής και παγκόσμιας τρέλας. Όχι, δεν είναι ευχάριστες οι ιστορίες, δυσάρεστες είναι.

Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε, αν δούμε να έρχονται και πάλι στην επιφάνεια θέματα σχετικά με το μεταναστευτικό και τις απαιτήσεις των μεταναστών αλλά και των «καλών μας γειτόνων» που θα αφορούν εθνική κυριαρχία. Οι αλλαγές συνόρων θα είναι ένα από τα θέματα που θα εμφανιστούν και θα παρουσιαστούν με περίεργο τρόπο και «επιστημονική» συγκάλυψη. Η έντονη παρουσία των Πλειάδων καθώς και των άλλων απλανών αστέρων θα σχολιαστεί αργότερα.

Στις 21 Ιουνίου έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο, την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, την μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα και την μικρότερη σε νύχτα.

Στις 29 Ιουνίου θα έχουμε Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Μέχρι τότε όμως θα έχουν γίνει πολλά, και πολλά θα έχουμε συζητήσει και γράψει.

Η παρουσία του Ουρανού στον 8ο οίκο (οίκο του θανάτου) είναι ένας κακός οιωνός. Κατά την Πανσέληνο ης 14ης Ιουνίου θα δούμε ότι ενεργοποιούνται όλες οι προηγούμενες εκλείψεις.

Το ανατολικό Αιγαίο θα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Διαφαίνονται κίνδυνοι. Οι κίνδυνοι αφορούν τα στοιχεία του αέρα και του νερού. Εμφανίζεται πιθανότητα επιφυλακής για το ανατολικό Αιγαίο. Και μέσα σ’ όλα, και οι πυρκαγιές. Δεν θα λείψουν. Έχουν μείνει μερικές ακόμα περιοχές με δάση, πρέπει να εξαφανιστούν. Ο κίνδυνος για σεισμούς δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Και τα αδιέξοδα μεγάλα.

Όχι δεν θέλω να σας τρομάξω. Θέλω να σας αφυπνίσω. Ξεχάστε τους διαχωρισμούς και τις ταμπέλες. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους. Δεν έχουμε άλλη Πατρίδα. Έστω και τώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον γκρεμό, μπορούμε να ενωθούμε και να δουλέψουμε ομαδικά.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version