Κορινθία"Αξιοπιστία" Δημάρχου για το ΣΒΑΚ - Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεσης έργου 430.000...

“Αξιοπιστία” Δημάρχου για το ΣΒΑΚ – Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεσης έργου 430.000 €

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ΣΒΑΚ

Πριν δύο χρόνια σχεδόν (24/9/20) είπε ο Δήμαρχος ότι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο που θα βελτιώσει την κίνηση και την καθημερινότητα των πολιτών. Προχωρά με γοργούς ρυθμούς…..

Δυστυχώς πέρασαν δύο χρόνια και ακόμα περιμένουμε τη βελτίωση. Δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική μελέτη, ούτε φυσικά από τα αρμόδια Υπουργεία.

Λήγει σε ένα χρόνο η θητεία της Δημοτικής Αρχής και δεν κατάφερε ούτε το ΣΒΑΚ να ολοκληρώσει. Πόσο μάλλον που στη συνέχεια απαιτούνται εξειδικευμένες κυκλοφοριακές μελέτες.

Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεσης έργου

Ο χορός των αναθέσεων συνεχίζεται στο Δήμο Κορινθίων.

Χθες στην Οικονομική Επιτροπή για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την απευθείας ανάθεση του έργου Αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές στην κοινότητα Γαλατακίου προϋπολογισμού 430.000 € με το τρομερό ποσοστό έκπτωσης 5% !!!!

Ως παράταξη καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου τονίζοντας ότι:

► Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, τα ίδια εξακολουθούμε να λέμε και σήμερα ότι ουσιαστικά πρόκειται για σκανδαλώδη ανάθεση.

► Δεν υπάρχει θέμα επείγοντος δεδομένου ότι παρήλθαν ήδη δύο χρόνια αδράνειας της Δημοτικής Αρχής από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του 2020. Άρα το έργο μπορούσε να προχωρήσει με την κανονική διαδικασία δημοπράτησης μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού σε διάστημα 3 μηνών.

► Μάλιστα η μελέτη 5/22 της τεχνικής Υπηρεσίας έχει συνταχτεί από 2/2/22 γεγονός που αποδεικνύει ότι η δημοπράτηση μπορούσε να γίνει από τότε και σήμερα θα υπήρχε ανάδοχος, πράγμα το οποίο προφανώς δεν θέλει ο Δήμαρχος.

► Η έκπτωση είναι μόλις 5% ενώ οι συνήθεις σε τέτοιου είδους έργα είναι πάνω από 40%

► Η χρηματοδότηση είναι από πόρους του Δήμου και δεν υπάρχει επείγον απορρόφησης χρημάτων από ΕΣΠΑ ή άλλο πρόγραμμα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα