Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΑργολίδαΔήλωση Διδασκάλου από το διεθνές φόρουμ του Economist

Δήλωση Διδασκάλου από το διεθνές φόρουμ του Economist

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του Annual 26th Economist Government Roundtable που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου. Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά ο κ. Διδασκάλου:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους να μιλήσουμε για τον ρόλο των Μεγάλων Μουσείων σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτιστικό τοπίο.

Τόνισα μεταξύ άλλων ότι:

«Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτιστικό, κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον τα μουσεία έχουν αναλάβει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της εποχής, παίρνουν θέση μέσα από τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και τις δράσεις τους, σε καίρια ζητήματα όπως είναι η κλιματική κρίση, η κοινωνική ανισότητα, ο ρατσισμός και ο σεβασμός της διαφορετικότητας.

Η ολική προσβασιμότητα και η συμπερίληψη οφείλουν να αποτελούν κύριους στόχους του κοινωνικού τους ρόλου. Τα μουσεία έχουν τη δύναμη να μετασχηματίσουν τον κόσμο γύρω τους, να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ευημερία.»

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα