ΠεριφέρειαΚαταδίκη για την απαράδεκτη διάλυση της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ.Πελοποννήσου

Καταδίκη για την απαράδεκτη διάλυση της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ.Πελοποννήσου

Οι παρακάτω Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που αποτελούν την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καταδικάζουμε την απαράδεκτη διάλυση της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ.Πελοποννήσου, της 4/7/22, από τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Ιωάννη Μαλτέζο, ο οποίος επικαλέστηκε την έλλειψη απαρτίας, ενώ αυτή υπήρχε.

Η πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αφού συζήτησε την επικείμενη ψήφιση του άρθρ. 42 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη 7/7/22, με τίτλο «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/788 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1799 της Επιτροπής για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα επιμέρους επιγραμμικά συστήματα συγκέντρωσης – Διατάξεις σχετικές με την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών – Λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» και το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των αιρετών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερησίας διάταξης, έλαβε την εξής απόφαση :

1) Θεωρεί ότι το άρθρο 42 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των Συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα Προ Ημερησίας Διάταξης είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό και επιπλέον υποβαθμίζει εντελώς τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό το καταδικάζει και ζητάει να αποσυρθεί.

2) Απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και να καταργήσει όλες τις αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει ψηφίσει από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα και οι οποίες αλλοίωσαν πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών και υποβάθμισαν εντελώς τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια αφού μετέφεραν όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές στις οποίες πραξικοπηματικά έδωσαν στις παρατάξεις των Δημάρχων και Περιφερειαρχών αρχικά το 60% και στη συνέχεια με το εφεύρημα της «παράταξης των ανεξάρτητων», το 67%!!!

3)Απαιτεί την καθιέρωση ως πάγιου εκλογικού συστήματος στην Αυτοδιοίκηση της απλής ανόθευτης αναλογικής με ένα γύρο και έμμεση εκλογή του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

2.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

3.ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

4.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ

6.ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

7.ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

8.ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

9.ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10.ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

11.ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

12.ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

13.ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14.ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

15.ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

16.ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ

17ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

18.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

19.ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

20.ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

21.ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

22.ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

23.ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

24.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

25.ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

26..ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΜΑΡΑΓΑΡΙΤΑ

27. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΤΖΕΜΠΕΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ δήλωσε ΠΑΡΟΝ.

Η απόφαση αυτή, αποφασίστηκε ομόφωνα να κοινοποιηθεί στα Πολιτικά κόμματα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην ΕΝ.Π.Ε., στην Κ.Ε.Δ.Ε., στην Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, στο Προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα ΜΜΕ.-

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα