Home Αργολίδα Μετά τις συνεχείς οχλήσεις του Ανδρέα Πουλά το Υπ. Εργασίας δρομολογεί τη...

Μετά τις συνεχείς οχλήσεις του Ανδρέα Πουλά το Υπ. Εργασίας δρομολογεί τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

0

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, με την οποία ζητούσε τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Π. Τσακλόγλου εμφανίστηκε θετικός ότι το εν λόγω αίτημα εξετάζεται από τον ΕΦΚΑ και οδεύει προς υλοποίηση.

Ο κ. Πουλάς στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην έντονη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία με τη μετακίνησή τους σε όμορους Νομούς για να αποκτήσουν την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και υπογράμμισε ότι δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στην Αργολίδα αποτελεί ένα πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενώ κατά καιρούς έχουν υπάρξει κυβερνητικές υποσχέσεις για τη δημιουργία του, δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

«Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα άτομα με αναπηρία και να ενεργεί με γνώμονα την αξιοπρεπή και ανθρώπινη αντιμετώπισή τους και η Αργολίδα δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής και η μόνη Περιφέρεια χωρίς ΚΕ.Π.Α. στην Πελοπόννησο» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Πουλάς.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version