Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΟι ειδικότητες του ΙΕΚ Αργολίδας - Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ Αργολίδας – Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στα 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2022-2023, σε 47 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Για το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:

  1. Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ (α΄ εξ.) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  2. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής (α΄ εξ.) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  3. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων (α΄ εξ.) Δεκαπέντε (15) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  4. Βοηθός Φυσικοθεραπείας (α΄ εξ.) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  5. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (α΄ εξ.) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  6. Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών (α΄ εξ.) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  7. Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών (α΄ εξ) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
  8. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (α΄εξ.) Είκοσι (20) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXIS στη διεύθυνση: Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Tα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να επισυναφθούν στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή PDF. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε δύο ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Στόχος των ΙΕΚ-ΔΥΠΑ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Το ΙΕΚ Αργολίδας θα είναι ανοικτό το καλοκαίρι (πρωϊ) για πληροφορίες και βοήθεια συμπλήρωσης της αίτησης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Πληρ.2752021721, e-mail: iek.argolida@dypa.gov.gr

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Λέκκας

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα