ΑργολίδαΠαναγιώτης Ψυχογυιός : Η Αργολική γαστρονομία και τα τοπικά μας προϊόντα θα...

Παναγιώτης Ψυχογυιός : Η Αργολική γαστρονομία και τα τοπικά μας προϊόντα θα εξελιχθούν σε μοχλούς ανάπτυξης

Από την Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου παρουσιάσαμε την μελέτη του Επιμελητηρίου Αργολίδας για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, στην Αργολίδα.

Ο μελετητής Δημοσθένης Μπρούσαλης ανέλυσε τις στρατηγικές στοχεύσεις του προγράμματος και ο σεφ Ιάκωβος Απέργης παρουσίασε πρωτότυπες συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα της Επιδαύριας Γης. Την εκδήλωση πλαισίωναν με παραδοσιακά φαγητά που προσέφεραν εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου καθώς και δεινές μαγείρισσες από την Αρχαία Επίδαυρο.

Βασικό μας μέλημα είναι η διασύνδεση του τουρισμού μας με τον πρωτογενή τομέα. Η μελέτη του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την γαστρονομική ταυτότητας της περιοχής μας καθώς και η εφαρμογή της το επόμενο διάστημα, θα αποτελέσει την εργαλειοθήκη για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση στον επισκέπτη μας. Η Αργολική γαστρονομία και η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, μπορούν να δημιουργήσουν όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και συνολικά του τουριστικού μας προϊόντος, καθώς και να συνδράμουν στην ενίσχυση των παραγωγών μας.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονομολόγος

Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών & Τουρισμού Επιμελητηρίου Αργολίδας

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα