Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΚορινθίαΠροβολή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: “A Slice of Heaven”

Προβολή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: “A Slice of Heaven”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) και το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη» παρουσιάζουν, σε πρώτη πανελλήνια προβολή, το ντοκιμαντέρ A Slice of Heaven (Ένα κομμάτι Ουρανού / 2020, 42’), το Σάββατο 23 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα συνεργασίας «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες».

To ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία της Hila Timoa-Ashur, αφορά στη διάσωση της Εβραϊκής οικογένειας Καμχί από κατοίκους του Κρυονερίου το 1943, στην Ορεινή Κορινθία. Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην προσπάθεια της κόρης της οικογένειας, Ρίβκα, να επιστρέψει στο Κρυονέρι για να συναντήσει τους απογόνους των ανθρώπων που τους έσωσαν από τους Ναζί.

Η προβολή θα γίνει παρουσία της Ρίβκα και μελών της οικογένειάς της καθώς και της σκηνοθέτριας Hila Timoa-Ashur.  

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16 Στυμφαλία Κορινθίας

ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα