ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες - Οι καταγγελίες της ΠΟΕ...

Τάσος Λάμπρου: Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες – Οι καταγγελίες της ΠΟΕ –ΟΤΑ να απασχολήσουν το Δ.Σ.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ

κα. Ε. ΣΙΑΝΝΑ –ΓΚΑΜΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

κ .Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑ: OI ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απευθύνομαι θεσμικά στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας και ζητώ το αυτονόητο, οι καταγγελίες της ΠΟΕ –ΟΤΑ να απασχολήσουν το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, το Δημοτικό συμβούλιο.

Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και εστιάζονται στα εξής σημεία:

  • Συνεχίζετε να λειτουργεί ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας με την παράνομη απόφαση της πεντάωρης εξαήμερης απασχόλησης ακυρώνοντας στην ουσία την πενθήμερη εργασία. Η απόφαση του Δ.Σ δεν πήρε νομιμότητα και διαβιβάστηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τελική επεξεργασία.
  • Ότι το τμήμα του τομέα καθαριότητας δεν λειτουργεί με τα προβλεπόμενα που οφείλει η διοίκηση να παρέχει στους εργαζόμενους του τμήματος καθαριότητας όπως προβλέπει η κείμενη εργατική νομοθεσία, δεν εξασφαλίζονται οι αναγκαίες παροχές στους εργαζόμενους, ούτε οι συνθήκες υγιεινής, και λειτουργεί πολλές φορές άτυπα χωρίς σωστή κατανομή αρμοδιοτήτων, χωρίς υπηρεσιακά στελέχη τα οποία θα διαθέτουν αρμοδιότητες, θα ασκούν καθήκοντα ,θα έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα και υποχρεώσεις.
  • Επίσης έγινε αναφορά στην μη νόμιμη στελέχωση της υπηρεσίας με το αναγκαίο εποχιακό προσωπικό μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ. Ο τουριστικός Δήμος Ερμιονίδας απαξίωσε το δικαίωμα του να ζητήσει το αυτονόητο, το καθιερωμένο εποχιακό προσωπικό, για να καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες για αυτό το καλοκαίρι. Ακολούθησε άλλους δρόμους των πολλών απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες εργολάβους.
  • Όμως το πιο σημαντικό θέμα που προέκυψε είναι ότι την ημέρα επίσκεψης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Δήμο μας έγιναν εγκληματικά ΛΑΘΗ από την πλευρά της διοίκησης, αυτοδιοικητικές συμπεριφορές που μας προσβάλουν όλους, ως πολίτες η ως αιρετούς της ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Στον τόπο μας πάντα απαιτείται να επιδιώκουμε τον διάλογο, την καταγραφή των επιχειρημάτων, την νομιμότητα των διαδικασιών και την σύνθεση των απόψεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους το θέμα του ωραρίου του τομέα καθαριότητας και της επίσκεψης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ απαιτείται να απασχολήσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ,ΡΩΤΑΤΕ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα