ΆρθραΤουρισμός τριών ταχυτήτων

Τουρισμός τριών ταχυτήτων

Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης

Η υπερπανσέληνος του ελαφιού στα μέσα του Ιούλη σηματοδότησε τελικά και την έξοδο των υπερχρεωμένων γηγενών και μη νοικοκυριών. Μία έξοδος με φειδωλό προϋπολογισμό ανάπαυλας, μετρημένο ως και το τελευταίο ευρώ για ξόδεμα. Το κομπόδεμα που αφήνανε στην άκρη οι οικονόμοι οικογενειάρχες για να χαρούν τις ηδονές του θέρους εξαϋλώθηκε από τις πύρινες αυξήσεις της ενέργειας, των αγαθών πρώτης ανάγκης και καυσίμων.

Ο οικογενειακός τουρισμός για τους μεροδούλι μεροφάι έντιμους εργαζόμενους αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι δεν δύναται να πάει διακοπές φέτος και από αυτούς που θα το τολμήσουν, οι μισοί σε τουριστικό κατάλυμα και οι άλλοι μισοί στο χωριό τους ή φιλοξενούμενοι όπου βρούνε. Σωσίβιο σωτηρίας για τους πλείστους το εισιτήριο κοινωνικού τουρισμού ή το καρότο των 150 ευρώ από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Τα ηνία φέτος του Ελληνικού Τουρισμού παραδόθηκαν από την Πελοπόννησο και την Ηπειρωτική περιφέρεια που προτιμήθηκε περισσότερο τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω κορονοϊού, δικαίως στα νησιά και κυρίως του Νοτίου Αιγαίου, διότι εδώ που τα λέμε καλοκαιράκι χωρίς νησί δεν υφίσταται!

Σε τουρισμό τριών ταχυτήτων εξελίσσεται το 2022 που μάλλον και θα επικρατήσει για τα επόμενα χρόνια όσο θα κρατήσει ο οικονομικός παγετώνας που έρχεται οσονούπω.

  • Στον κερδοφόρο πολυτελή με υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές για τους ες αεί έχοντες, όπως εξάλλου προβάλετε και από τους ιθύνοντες με δηλώσεις τουτέστιν “εμείς στοχεύουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα” . Έτσι και αλλιώς για εκεί οδεύουν οι καταστάσεις, αφού μόνο τα εγκυμονούντα πορτοφόλια θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις χαρές του υπηρετείν!
  • Στον εισερχόμενο μαζικό τουρισμό με πακέτα all inclusive από διεθνή τουριστικά γραφεία με οριακό εώς μηδαμινό όμως κέρδος για τους ξενοδόχους, καθότι συμπιέζουν τις τιμές τους προσπαθώντας να γίνουν ελκυστικοί στους πράκτορες ώστε να πετύχουν την μέγιστη πληρότητα και όσον δυνατόν την επιμήκυνση της σεζόν!
  • Τέλος στον εγχώριο δεινοπαθούντα που σε αυτόν στηρίζονται συνήθως τα μικρά τουριστικά καταλύματα με λίγες κλίνες. Οι λεγόμενοι βιοπαλαιστές του Τουρισμού που για να επιβιώσουν προσπαθούν να συρρικνώσουν τα έξοδα δίχως όμως να μειώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών ,με αποτέλεσμα να περνάνε όλα από τα χέρια και τα πόδια των ιδιοκτητών!

‘Όπως συμπεραίνεται από τα γεγραμμένα το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του Ελληνικού Τουρισμού θα το επωφελούνται οι ενασχολούντες με τον πολυτελή Τουρισμό και τα τουριστικά πρακτορεία που αμφότεροι κυρίως είναι όμιλοι διεθνών συμφερόντων. Οι πλείστοι Έλληνες επιτηδευματίες θα αρκεστούν στα πενιχρά υπολείμματα που θα αφήνει η πανταχόθεν διαρκώς συρρικνωμένη μεσαία κοινωνική τάξη μέχρι να εξέλθει από αυτόν τον κυκεώνα της οικονομικής αφαίμαξης!

Καϊμασίδης Συμεών

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα