Αργολίδα34ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου

34ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό, το οποίο διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Όμιλος για την Μελέτη, Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού (ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ.) θα παρουσιάσει σημαντικούς Έλληνες και ξένους διεθνούς κύρους καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, το Βέλγιο και την Αλβανία.

Έμφαση έχει δοθεί στην ανάδειξη και προώθηση νέων καλλιτεχνών με συμμετοχή σπουδαστών από το Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ), στην προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής λύρας με σεμινάρια, διαλέξεις και συναυλίες από τον Δρ. Ξανθούλη και το σύνολό του αλλά και στα masterclasses πιάνου με τον καθ. του Ιόνιου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη και τον Δρ. Γρηγόρη Ζαμπάρα (Πανεπιστήμιο Tampa), ενώ ο εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Δημήτρης Σέμσης θα παρουσιάσει άγνωστες πτυχές του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου. Το Φεστιβάλ θα τιμήσει τη φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή αφιερώνοντας τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς από τη Μικρά Ασία και την ευρύτερη περιοχή, απαγγελίες κειμένων και θα κορυφωθεί με ερμηνείες Μικρασιάτικων τραγουδιών από τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης (Family Constellation) με τον Νορβηγό ψυχολόγο Steffen Svendsen, σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας με την αρχιμουσικό Αυγουστίνα Καποτή και εργαστήριο ασκήσεων γυμναστικής ειδικά για μουσικούς.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου.

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου (Σ.ΦΙ.Π.) και οι Maragos Packaging Solutions & Home Bags.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα www.phifestival.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27540-51206

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ
Γιάννης Γρηγοράκης

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα