ΣυνεντεύξειςAKS - Μοναδικές απολαύσεις στο ωραιότερο ρουφ του Πορτοχελίου

AKS – Μοναδικές απολαύσεις στο ωραιότερο ρουφ του Πορτοχελίου

Ανήκει στο διοικητικό δυναμικό της ιδιοκτήτριας εταιρείας των ΑΚS εδώ και είκοσι χρόνια. Κρητικός στην καταγωγή εργάστηκε στα ξενοδοχεία της ανωτέρω αλυσίδας στην Κρήτη ενώ από εφέτος ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση των συγκροτημάτων Πορτοχελίου και Χηνίτσας στην Ερμιονίδα. Ο κ. Πάρης Λέλεκας μίλησε στον εκδότη της “Ενημέρωσης ΠελοποννήσουΚώστα Πρώιμο, για τις δύο νέες επενδύσεις στον τομέα της εστίασης που θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών επισκεπτών αλλά και πελατών στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία ΑKS.

► Κύριε Λέλεκα, έχει ξεκινήσει με καλά σημάδια η εφετινή τουριστική σεζόν;

Πάρης Λέλεκας: Η σεζόν ξεκίνησε καλά, ανοίξαμε στις 14 Απριλίου με το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πορτοχελίου και μετά από μια εβδομάδα εκκίνησε και το “Χηνίτσα”. Ο Απρίλιος είχε μια δυναμική καθώς ο κόσμος προτίμησε για το Πάσχα το Πόρτοχελι, ο Μάιος επίσης με την διοργάνωση συνεδρίων στο Συνεδριακό μας Κέντρο ήταν εντυπωσιακός από άποψη πληρότητας. Θα ήθελα να επισημάνω πως λόγω της προγενέστερης κατάστασης εγκλεισμού τα Συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις είχαν βιώσει την απόλυτη παύση. Ο κόσμος επειδή για δύο χρόνια είχε μπει στον πάγο εξωτερικεύει την ανάγκη του να κοινωνικοποιηθεί, να πάει διακοπές και να διασκεδάσει, το ίδιο και οι εταιρείες, να επαναδραστηριοποιηθούν σε όλους τους τομείς, να μπουν σε φυσιολογική ροή…

► Ποία είναι η δυναμική των Συνεδρίων;

Πάρης Λέλεκας: Τα Συνέδρια κυρίως διοργανώνονται και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας Απρίλιο και Μάιο ακολουθεί η περίοδος που λειτουργούμε με τους επισκέπτες των διακοπών ενώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Οκτώβριο συνεχίζουμε και με την διεξαγωγή Συνεδριακών εκδηλώσεων.

► Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για την τύχη της εφετινής σεζόν;

Πάρης Λέλεκας: Εκτιμώ πως ενδέχεται να ξεπεράσουμε ως ΑKS σε πληρότητες ακόμη και την χρονιά ορόσημο το 2019. Και αναφέρω την συγκεκριμένη χρονολογία προ covid διότι υπήρξε μια πολύ δυνατή χρονιά για εμάς.

► Προφανώς ορμώμενοι από τις θετικές ενδείξεις της τουριστικής αγοράς προχωρήσατε σε δύο νέες επενδύσεις που αφορούν τα εστιατόρια του ΑΚS Πορτοχελίου και Χηνίτσας.

Πάρης Λέλεκας: Πράγματι την Τρίτη εγκαινιάσαμε το εστιατόριο ala cart του Πορτοχελίου ενώ την Τετάρτη (χθες) ακολούθησε το αντίστοιχο της “Χηνίτσας”. Συνεργαζόμαστε με τον καταξιωμένο Σεφ κ.Γιάννη Λουκάκου. Ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει το προσωπικό ενώ κατά διαστήματα θα έρχεται ώστε να επιβλέπει το γαστρονομικό του έργο.

► Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την Ερμιονίδα;

Πάρης Λέλεκας: Επισκέπτομαι την Ερμιονίδα από το 2000, καθώς ερχόμουν στα AKS τότε που είχε την Γενική Διεύθυνση ο κ.Στεφάνου. Βοήθησα στην ανακαίνιση του Χηνίτσα. Εκτιμώ ότι έκτοτε η περιοχή έχει αλλάξει με την βελτίωση του οδικού δικτύου μέχρι ένα σημείο αλλά και με την προσθήκη και την λειτουργία της Μαρίνας Πορτοχελίου η οποία προσδίδει μια νέα αξία στην περιοχή.

Στην συνέχεια λίγο πριν την έναρξη των εγκαινίων στο… “πλοίο της αγάπης” όπως έχουν βαπτίσει χαριτολογώντας και το ρουφ του Ακs στο Πόρτοχελι, λόγω της καταπληκτικής θέας στον ορμίσκο το οποίο θα μπορούσε να θυμίζει εικόνες στη θάλασσα τραβηγμένες από κρουαζιερόπλοιο, μιλήσαμε με την ψυχή του νέου γαστρονομικού εγχειρήματος, τον διάσημο Σεφ κ. Γιάννη Λουκάκο, ο οποίος μας είπε τα εξής: Έχουμε δημιουργήσει ένα σετ- μενού το οποίο δεν πονοκεφαλιάζει και δεν προβληματίζει για το τι να παραγγείλουν οι πελάτες. Σίγουρα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών με τις επιλογές που προτείνουμε. Κανείς δεν θα μείνει δυσαρεστημένος είμαι βέβαιος. Όσοι έρθουν πραγματικά θα απολαύσουν τα πιάτα μας. Σημαντικό ρόλο παίζει η υψηλή κατάρτιση του προσωπικού αλλά και η διοίκηση που έχει αποδείξει ότι κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά και θέλει συνεχώς να εξελίσσεται και να εναρμονίζεται με τις επιταγές της τουριστικής αγοράς. Αναμφισβήτητα μας ενδιαφέρει να συνδράμουμε από την πλευρά μας ώστε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας ειδικά με συνεργασίες που έχουν το σωστό υπόβαθρο.

Σε μια πολύ όμορφη και λαμπερή βραδιά στο καλαίσθητο ρουφ του Αks Πορτοχελίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εστιατορίου, υπό τις μελωδίες του θρυλικού μέλους των Charms Τέρη Ιερεμία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του εν λόγω Δήμου Αγγελική Λούμη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πορτοχελίου Κώστας Κόκκαλης, επιχειρηματίες και παράγοντες της περιοχής.

Φωτογραφίες του Αλέξη Αλεξίου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα