Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΆρθραSocial Media: Πώς θα καταλάβουμε τους επικινδύνους και τα ψέματα

Social Media: Πώς θα καταλάβουμε τους επικινδύνους και τα ψέματα

Λίλη-Παναγούλια
Της Λίλης Παναγούλια

Η κοινωνία μας καταρρέει και ο άνθρωπος πρέπει να βρει τρόπους να προστατεύεται από τον συνάνθρωπο!
Κυκλοφορούμε έξω και γνωρίζουμε κόσμο υπό τον φόβο πως μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα και κατ’ επέκταση μας βλάψει είτε σωματικά είτε ψυχικά! Στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με τις γνωριμίες μέσω των Social Media.

Θα σας δώσω κάποιες συμβουλές ώστε να ελαττώσετε κατά πολύ την επικινδυνότητα και να καταλάβετε αν έχετε να κάνετε με σοβαρό άτομο.

1) Κοιτάμε τα ωράρια αυτά θα μας δείξουν αν υπάρχει οικογένεια δηλαδή αν είναι παντρεμένος πχ και το κρύβει! Ύποπτο αν χάνεται από το απόγευμα ως το άλλο πρωί.

2)Κάντε πολλές ερωτήσεις και συνέχεια τις ίδιες γιατί αν κάπου μας έχει πει ψέμα θα διαφέρει κάποια στιγμή η απάντηση. Πχ που ήσουν χθες? Εκεί μετά από μερικές μέρες την παρασκευή που έκανα αυτό επειδή ξέχασα εσύ που ήσουν;

3) Ζητήστε σταθερό τηλέφωνο. Αν είναι φυσιολογική περίπτωση θα σας το δώσει αν δεν σας το δώσει κάτι δεν πάει καλά.

4) Αναλύστε μόνοι σας όταν γυρίσετε σπίτι ακριβώς τι σας είπε. Δηλαδή πάρτε το χρόνο σας και αναλύστε τι σας είπε και σκεφτείτε αν υπάρχει κάτι περίεργο.

5) Ελέγξτε πολύ καλά το προφίλ στο ιντερνέτ, αν έχει ελλείψεις, αν έχει φυσιολογικές φωτογραφίες κλπ. Προσοχή αν είναι σε όλες τις φωτογραφίες μόνος του ή δίνει περίεργα στοιχεία θα πρέπει να σας προβληματίσει.

6) Δεν θα στείλετε ποτέ φωτογραφία σας ακόμα και αν σας ζητήσει μια απλή φυσιολογική, πχ μια που πίνουμε τον καφέ μας, γιατί δεν ξέρουμε πως θα τη χρησιμοποιήσει.

7) Κρατήστε χωρίς να σβήσετε ποτέ τα μηνύματα που έχετε ανταλλάξει. Όταν ακούτε πολλά πράγματα που φαντάζουν πολύ ιδανικά είναι ύποπτο! Επίσης διαβάστε ξανά τι σας έγραψε και κάντε σύγκριση και με αυτό που είδατε!

8) Εφόσον αποφασίσετε να βρεθείτε τελικά καλό είναι οι πρώτες φορές να γίνουν σε πολυσύχναστα μέρη πχ κάποιο καφέ και ακόμα καλύτερα σε γνωστό σας μέρος αλλά χωρίς να ξέρει που μένετε πχ μένετε Μαρούσι αλλά στο κέντρο υπάρχει μια καφετέρια που ξέρετε πως συχνάζουν φίλοι σας; Καλύτερα να πάτε εκεί.
9) Εφόσον έρθει στο ραντεβού με αμάξι φροντίστε να πάρετε τις πινακίδες και τη μάρκα του αμαξιού και ψάξτε το μέσω αυτών. Ρωτήστε την αστυνομία αν και εφόσον κάτι δεν πάει καλά ή κάτι δεν σας άρεσε καθόλου!

10) Αν σας μιλήσει κατευθείαν για το σεξουαλικό κομμάτι ότι θέλει να βρεθεί μαζί σας σεξουαλικά χωρίς καν να σας έχει γνωρίσει πρώτα για καφέ πχ, χωρίς να ρωτάει να μάθει πράγματα για εσάς όπως τα χόμπι σας, για τους φίλους σας κλπ τότε μιλάμε για άνθρωπο που το μόνο που ζητεί είναι η σεξουαλική συνεύρεση μαζί σας και τίποτα άλλο. Αν αρνηθείτε σθεναρά και δεν σας καταφέρει το πιο πιθανό είναι μετά από λίγο να σταματήσει και να χαθεί. Αν του προτείνετε μετά εσείς να πάτε για καφέ θα έχει πάντα δουλειά και δεν θα έχει χρόνο!

11) Προσοχή δεν αποτελεί λύση να πάτε κάτω από το σπίτι του-της αν δεν τον-την ξέρετε πραγματικά καλά γιατί μπορεί ο τύπος-τύπισσα να είναι επικίνδυνος-νη (ναι καμιά φορά υπάρχουν και γυναίκες που είναι επικίνδυνες) και να σας κάνει ζημιά γι αυτό φροντίστε αν το κάνετε να μην σας πάρει είδηση και καλύτερα να είσαστε μαζί με φίλο σας!

Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά έλεγαν οι παλιοί. Αν προσέξετε λιγάκι θα είσαστε ασφαλείς και θα έχετε και όμορφες συναναστροφές έστω και μέσα από τα Social Media…

ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα