ΑργολίδαΔημήτρης Ορφανός: Η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα είναι αφορμή για προβληματισμό...

Δημήτρης Ορφανός: Η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα είναι αφορμή για προβληματισμό…

Όπως όλοι πληροφορηθήκαμε, τις μεσημεριανές ώρες της χθεσινής ημέρας, 15ης Αυγούστου, πυρκαγιά ξέσπασε στα Πυργιώτικα Ναυπλίου. Η φωτιά, εκτός του ότι έκαψε αγροτικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες, απείλησε ένα ξενοδοχείο της περιοχής και σπίτια χωρίς – ευτυχώς – να τα κάψει.

Το συγκεκριμένο συμβάν σαφέστατα δε μάς αφήνει αδιάφορους. Πρόκειται για περιστατικά που συμβαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο θλίψη και προβληματισμό προξενούν πέραν των υλικών καταστροφών, καθώς αφήνουν ανοιχτές πληγές στους τόπους που δοκιμάστηκαν.

Αναπνευστικά προβλήματα, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, δυσλειτουργία του δικτύου ύδρευσης με συνακόλουθα προβλήματα σε θέματα διατροφής και υγιεινής είναι μερικές από τις προφανείς δυσμενείς συνέπειες ενός τέτοιου συμβάντος.

Πραγματικά εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους κατοίκους της περιοχής λόγω των υλικών καταστροφών που υπέστησαν και της ψυχικής οδύνης στην οποία ετέθησαν λόγω της απρόοπτης αυτής πυρκαγιάς.

Έχοντας στον νου μας όλα αυτά οφείλουμε να αποδώσουμε θερμά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική δύναμη όχι μόνο της περιοχής του Ναυπλίου και της ευρύτερης, αλλά και στους Νορβηγούς πυροσβέστες και πιλότους δύο αεροσκαφών Κανανταίρ, δύο μικρότερων Πετζετέλ κι ενός ελικοπτέρου Erickson που ρίχτηκαν στις φλόγες από ξηράς και αέρος και κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, αποσοβώντας περαιτέρω αρνητικές συνέπειες και κυρίως χωρίς να κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για την συνδρομή της στο συντονισμό και στην διευκόλυνση της μετακίνησης των πυροσβεστών, εθελοντών και των πολιτών.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές – κατοίκους της περιοχής οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά με όποια μέσα διέθεταν συνέβαλαν στον περιορισμό της και στην όσο το δυνατόν συντομότερη κατάσβεσή της.

Παρόλ΄ αυτά σίγουρα θα ήταν φρόνιμο να είχαν ληφθεί κάποια μέτρα, ώστε να είχε προληφθεί το συμβάν. Αυτά αφορούν στον καθαρισμό της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού από ιδιοκτήτες στους χώρους πέριξ των κατοικιών, στην εκτέλεση καθαρισμών σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες στις ζώνες μείξης δασών, πόλεων και οικισμών, στη συντήρηση και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου, στην ενίσχυση των εθελοντικών δράσεων, στην ανάληψη προληπτικών μέτρων στα σημεία ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, στην προμήθεια εξοπλισμού και, τέλος, στα λειτουργικά έξοδα και κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα