ΑργολίδαΔιεθνές Συνέδριο και Εργαστήριο Performing Space

Διεθνές Συνέδριο και Εργαστήριο Performing Space

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα φιλοξενεί κάθε χρόνο στο Ναύπλιο τo Διεθνές Συνέδριο και Εργαστήριο “Performing Space”, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2022.

To Διεθνές Συνέδριο και Εργαστήριο “Performing Space”, συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης (Universidad Politécnica de Madrid). Συνεργαζόμενα πανεπιστήμια: Università degli Studi di RomaTre, Universidad de Granada, Nottingham Trent University.

Το Διεθνές Συνέδριο, που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του Performing Space 2022, θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Αυγούστου 2022 στα Διδακτήρια Σ.Κ.Τ. Άριας (Τέρμα οδού Ρετάλη, στην περιοχή της Άριας) στο Ναύπλιο, και είναι υβριδικό (διά ζώσης και διαδικτυακή συμμετοχή). Το συνέδριο έχει ως στόχο να συνδέσει τις σπουδές επιτέλεσης και χώρου και συμπεριλαμβάνει παρουσιάσεις και εισηγήσεις από καλλιτέχνες/ιδες και ερευνητές/τριες από όλους τους ακαδημαϊκούς κλάδους, οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν το έργο τους σχετικά με την performance και τον χώρο και να αναπτύξουν τον προβληματισμό τους για το δομημένο περιβάλλον από μια επιτελεστική προοπτική.

Το Διεθνές Εργαστήριο Performing Epidaurus Workshop επικεντρώνεται το 2022 στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου ως μελέτη περίπτωσης και είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες/ουσες που θέλουν να εξερευνήσουν ένα τόσο ενδιαφέρον μέρος μέσω της επιτέλεσης, με τα εργαλεία που παρέχουν οι διάφορες επιστήμες που μελετούν τη σχέση μεταξύ της επιτέλεσης και του χώρου. Το Eργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 29/8/2022 στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου και στην Παλαιά Επίδαυρο.

Δωρεάν παρακολούθηση για το ευρύ κοινό, υποχρεωτική εγγραφή μέσω email στο info@performingspace.org έως τις 26/8/2022.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο, θα πρέπει να μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο στα σημεία συνάντησης (9:30 π.μ. εκδοτήρια εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, 17:00 μ.μ. Parking Μικρού Θεάτρου Παλαιάς Επιδαύρου).

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου και του Εργαστηρίου είναι η αγγλική.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο και Workshop “Performing Space 2022” βλ. https://www.performingspace.org

Επικοινωνία: info@performingspace.org

Η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Kαθηγήτρια Αγγελική Σπυροπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα