Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΆρθραΕλένη Παναγιωτοπούλου - Ενεργειακή κρίση: Απαιτείται Ευρωπαϊκή λύση

Ελένη Παναγιωτοπούλου – Ενεργειακή κρίση: Απαιτείται Ευρωπαϊκή λύση

H εξωφρενική άνοδος του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, είναι αδύνατον να αντιμετωπισθεί πλήρως από κάθε κράτος κατά μόνας. Χρειάζεται άμεση συλλογική δράση σε διεθνές επίπεδο.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι εξωφρενικές αυτές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, οι απαγορευτικές για τη ζωή, δεν είναι παροδικό, ούτε μόνο οικονομικό πρόβλημα, αλλά αποτελούν βόμβα μεγατόνων στα θεμέλιά της, τόσο το καλύτερο.

Αν δεν γίνουν γρήγορα οι σωστές κινήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με άμεση ανακούφιση, αλλά και με μακροχρόνιο ορίζοντα και διαρθρωτικό χαρακτήρα, τότε η Ευρωπαϊκή κοινωνική έκρηξη δικαιολογημένα θα είναι προ των πυλών και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα απειληθεί με πλήρη αποσταθεροποίηση, προς τέρψιν όλων των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, τη δύναμη των οποίων, εμείς στην Ελλάδα, έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν…

Ο Πρωθυπουργός έχει εγκαίρως συνειδητοποιήσει το βάθος του προβλήματος και έχει καταθέσει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προτάσεις που, μαζί με άλλες, τώρα επιτέλους αρχίζουν να βρίσκουν ευήκοα ώτα…

Θα συμφωνήσω ότι οι σπατάλες πρέπει να αποφεύγονται και πρέπει όλοι να προσέξουμε.

Όμως, αντί να μονοπωλεί τον δημόσιο διάλογο διεθνώς, το πόσο σκοτεινές θα είναι οι πόλεις μας και πόσο χαμηλά θα έχουμε τη θέρμανση κλπ, ας ψάξουμε για ουσιαστικές ριζικές λύσεις, όπως πραγματικά αρμόζει στην Ευρώπη.

Αναμένουμε την συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. της 9ης Σεπτεμβρίου… 

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Ν.Δ.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα