Περιφέρεια Εορτασμός της Ιστορικής μάχης στο Αγιονόρι – Ομιλία Πέτρου Τατούλη (Βίντεο)

Εορτασμός της Ιστορικής μάχης στο Αγιονόρι – Ομιλία Πέτρου Τατούλη (Βίντεο)

0

Στις Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο των 200 Χρόνων της Νίκης της ιστορικής μάχης στο Αγιονόρι, παρευρέθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από το Δήμο Κορινθίων σε συνεργασία με τον «Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821».

Ο κ.Τατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή μάχη, η οποία διεξήχθη μόλις δύο μέρες μετά την καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη στα στενά των Δερβενακίων, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της στην εξέλιξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Ο πρ.Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, όπου έπρεπε να έχουν διοργανωθεί σημαντικά γεγονότα σε επίπεδο Επικράτειας αλλά και Πελοποννήσου, αφού ο ιστορικός Μοριάς συνέβαλε καθοριστικά στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

Τέλος ο κ.Τατούλης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Εορτασμός των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821 δεν είναι απλώς μια θύμηση των παλιών ιστορικών γεγονότων αλλά είναι το ρείθρο όπου δημιουργεί τις προοπτικές για ένα καινούργιο όραμα. Ο αναστοχασμός είναι η ευθύνη όλων μας στην ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου».

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version