Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΕρωτήματα Ορφανού με αφορμή την πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Ερωτήματα Ορφανού με αφορμή την πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Σε συνέχεια σχετικής ανάρτησής μου με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 15η Αυγούστου 2022 στην Κοινότητα Πυργιωτίκων της Δ.Ε. Ναυπλίου του Δήμου μας, η οποία κατέστρεψε αρκετές εκτάσεις με ελαιόδενδρα και προς αποφυγή άλλων αντίστοιχων δυσάρεστων και επικίνδυνων καταστάσεων, θέτω προς την Δημοτική Αρχή, υπό την ιδιότητα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Ναυπλιέων, τα παρακάτω ερωτήματα, ελπίζοντας να πάρω και τις αντίστοιχες απαντήσεις:

1)Εάν έχουν ανατεθεί και πότε οι εργασίες καθαρισμού αγροτικού οδικού δικτύου για αντιπυρική προστασία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων και ειδικότερα της Δ.Ε. Ναυπλίου (Πυργιώτικα) όπου και εκδηλώθηκε η εν λόγω πυρκαγιά.

2) Ποιος ή ποιοι είναι οι ανάδοχοι των έργων για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων για αντιπυρική προστασία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων και ειδικότερα της Δ.Ε. Ναυπλίου, εάν οι εργασίες αυτές έχουν γίνει, ποιος παρέλαβε το εκτελεσθέν έργο, ποια είναι τα μηχανήματα έργων που εκτέλεσαν τις εργασίες και αν αυτά τα μηχανήματα του αναδόχου παρευρίσκονταν και συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο ανάδοχος ήταν παρών κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς;

3) Εάν υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής (Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων) για την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων δυσμενών καταστάσεων και εάν έχουν μισθωθεί μηχανήματα και υδροφόρες οι οποίες θα συνδράμουν όταν χρειαστεί το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, αναμένοντας τις απαντήσεις….

Δημήτρης Ορφανός

Πρόεδρος Δ.Σ. Ναυπλίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τίποτα από αυτά δεν έχουν γίνει!Δίπλα στο σπίτι μου στα Πυργιωτικα περιβάλομαι από δασική περιοχή.
  Είναι γεμάτη ξερά ξύλα κ δεν υπάρχει δρόμος για πυρόσβεση.
  Αν φύσαγε αντίθετα προχθές,θα καιγόμαστε όλοι!

 2. Οι επερωτήσεις στον δήμαρχο μέσω τύπου, είναι ξεκάθαρα κινήσεις εντυπωσιασμού των αναγνωστών χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.
  Είναι το πιο γνωστό δωρεάν τέχνασμα παρέμβασης στα κοινά, για να βλογάει κάνεις τα γένια του, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου που ένας δικηγόρος πρέπει να γνωρίζει άριστα:
  1) Ως δημότης απευθύνεται στη δημοτική διοίκηση , μέσω επιστολής στο πρωτόκολλο, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε θιγμένα δικαιώματά του.
  2) Ως δημοτικός σύμβουλος απευθύνεται στο όργανο για να λάβει σχετική ενημέρωση.
  3) Ως πολίτης γράφει τις απόψεις του στον τύπο και συμμετέχει ισότιμα στον δημόσιο διάλογο.
  Δεν μπορεί ο κάθε συντεχνιακός εκπρόσωπος, πρόεδρος εμπόρων λιανικού εμπορίου, ή επιπλοποιών, ή χασάπηδων, ή γιατρών, ή δικηγόρων… να απευθύνει μέσω του τύπου επερωτήσεις ελεγκτικού χαρακτήρα! Είναι υπέρβαση ρόλου και δεν υποχρεούται ο δήμαρχος να απαντάει στον κάθε ιδιώτη μέσω του τύπου, επειδή ο επερωτών τυγχάνει και πρόεδρος κάπου.

  Ως αυτοπροτεινόμενος υποψήφιος δήμαρχος ο ιδιώτης – πολίτης κ. Ορφανός μπορεί να συμμετέχει σε δημόσιο διάλογο μέσω του τύπου, όπως κάνουμε όλοι μας, χωρίς να διεκδικεί πρωτοκαθεδρίες και τίτλους, για λόγους εντυπωσιασμού των αναγνωστών.
  Ευάγγελος Αλεξανδρής, δημοκρατικός ενεργός ευρωπαίος πολίτης.

  https://www.facebook.com/groups/nafpliaki.agora/posts/1457966131373876

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα