ΆρθραΜια "σκληρή" Πανσέληνος στο ζώδιο του Υδροχόου

Μια “σκληρή” Πανσέληνος στο ζώδιο του Υδροχόου

Περάσαμε πολύ δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Αυτή η χρονιά είναι γεμάτη από σκοπέλους, είναι γεμάτη από δύσβατα μονοπάτια. Το καλοκαίρι πάντα αισιοδοξούμε, θέλουμε να γλεντήσουμε, θέλουμε να περάσουμε ωραία, να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα του χειμώνα και να διασκεδάσουμε. Ο Αύγουστος θεωρείται ο πιο ρομαντικός μήνας και η Πανσέληνος του Αυγούστου μας δίνει μία νότα ρομαντισμού και ξεγνοιασιάς.

Αυτή η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 12 του μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου που κυβερνήτη του έχει τον Κρόνο στην παραδοσιακή αστρολογία και τον Ουρανό στην σύγχρονη. Ο αστερισμός του Λέοντα που είναι ο κυρίαρχος αστερισμός του Αυγούστου μπορεί να μας θυμίσει πάρα πολλά γεγονότα της ιστορίας μας. Ο αστερισμός του Λέοντα συνδέεται με τον περίφημο άθλο του Ηρακλή σχετικά με τον λέοντα της Νεμέας. Ο Λέων ήταν πάντα σύμβολο εξουσίας σε όλα τα αρχαία βασίλεια της Ελλάδας.

Αυτή η Πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιείται στον 8ο ηλιακό οίκο που δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευνοϊκός. Οι συνέπειες αυτής της Πανσελήνου θα αρχίσουν να φαίνονται από το τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου όταν θα έχουμε μία επανάληψη των εκλείψεων στον άξονα  Σκορπιού-Ταύρου. Το πολεμικό κλίμα που υπάρχει συνεχίζεται και αυτή την ώθηση την δίνει ο Άρης ο οποίος συναντήθηκε με τον Ουρανό και τον βόρειο δεσμό της Σελήνης. Η επιρροή αυτής της συνάντησης διαρκεί πολύ καιρό . Υπάρχει παντού ένα κλίμα ασάφειας, υπάρχει μία χαώδης κατάσταση σε όλα τα θέματα, μία μελαγχολία και μία εσωστρέφεια. Υπάρχει επίσης μία αβεβαιότητα τόσο μεγάλη έτσι ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε σχέδια μακρόπνοα και να ασχολούμαστε μόνο με το πώς θα περάσουμε την ημέρα αυτή και τις αμέσως επόμενες. Και μία λεπτομέρεια της ιστορίας, στις 12 Αυγούστου του 30 π.χ.χ. έχουμε την αυτοκτονία της βασίλισσας Κλεοπάτρας. Έτσι για την ιστορία. Μαζί με τον Άρη βρίσκεται και το γνωστό μας σκληρό αστέρι ΑΛΓΚΟΛ. Η νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου θα είναι το ίδιο σκληρή με την Πανσέληνο της 12ης Αυγούστου. Στις 20 Αυγούστου ο Άρης εισέρχεται στους Διδύμους όπου και παραμένει περιέργως ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 7 μηνών φέρνοντας αρνητικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Με τη νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου αρχίζει και η περίοδος του θερισμού κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ότι σπείραμε θα θερίσουμε, αν σπείραμε κάτω από τον ήλιο τότε θα θερίσουμε γλυκούς καρπούς, αν σπείραμε στο σκοτάδι τότε θα θερίσουμε χίμαιρες και χίμαιρες θα έχουμε για να τραφούμε αυτόν τον χειμώνα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε να νομιμοποιούνται οι παρανομίες, να αθωώνονται οι εγκληματίες, να βασιλεύει η αδικία. Αυτή η Πανσέληνος μας προειδοποιεί για γεγονότα και συμπεριφορές του κοντινού μέλλοντος όμως και οι άλλες Πανσέληνοι και οι νέες Σελήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως και οι επόμενες εκλείψεις είναι εκείνα τα γεγονότα που θα κάνουν πιο συγκεκριμένα αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Από τη στιγμή που ο Αύγουστος είναι ο μήνας του Λέοντος και συνδέεται με το Λέοντα της Νεμέας και τον Ηρακλή εμείς στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε μόνο το θάρρος του Ηρακλή και τα κατορθώματα του. Έλληνας ήταν, αφού μπόρεσε αυτός μπορούμε και εμείς. 

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα