ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: Να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο του Αγ....

Ανδρέας Πουλάς: Να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο του Αγ. Αδριανού

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Αδριανού – Ν. Ροεινού το νέο αντλιοστάσιο του Αναβάλου στον Άγιο Αδριανό, που ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, που καθυστερούν την ηλεκτροδότηση του.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την κατάσταση του αντλιοστασίου σήμερα, τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε αυτό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Αδριανού – Ν. Ροεινού, στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενεργοποίηση του αντλιοστασίου. Ενεργοποίηση που θα λύσει πολλά προβλήματα των αγροτών της περιοχής, τόσο σε ποσότητα παρεχόμενου νερού άρδευσης όσο και σε μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο της κατασκευής του νέου αντλιοστασίου ξεκίνησε το 2010 και παραδόθηκε το 2015. Από τότε το αντλιοστάσιο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία και έχει αρχίσει να παρουσιάζει φθορές στις εγκαταστάσεις του, από την μη λειτουργία αλλά και από βανδαλισμούς και κλοπές εξαρτημάτων.

Το Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Αδριανού – Ν. Ροεινού έχει εξοπλίσει, με ιδία κεφάλαια, το αντλιοστάσιο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα τύπου inverter, που εξασφαλίζουν ομαλότερη και οικονομικότερη λειτουργία και μεγαλύτερη παροχή νερού. Η περιοχή αρδεύεται σήμερα μέσω του παλαιού αντλιοστασίου, που λειτουργεί από το 1978 με πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας και με ανεπάρκεια στην τροφοδότηση των δικτύων με νερό.

Μετά την επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι απαράδεκτο στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο αγροτικός κόσμος, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα και γεωργικά εφόδια, να μην μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ένα έργο, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και 7 χρόνια και που θα μειώσει άμεσα το κόστος άρδευσης.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς (ΔΕΗ, Περιφέρεια, ΓΟΕΒ, κλπ.) να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και το νέο αντλιοστάσιο του Αγ. Αδριανού να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα