ΆρθραΓια "κλέφτης" είχε κατηγορηθεί ο Χρυσόστομος Δωδώνης

Για “κλέφτης” είχε κατηγορηθεί ο Χρυσόστομος Δωδώνης

Ο πολέμιος του ΧριστόδουλουΚαι μάλιστα «ΚΛΕΦΤΗΣ» και με βούλευμα που είχε εκδώσει στο παρελθόν το συμβούλιο Εφετών ΝαυπλίουΚαι όμως συνέχιζε από τον άμβωνα της εκκλησίας να κηρύττει στους πιστούς τις δέκα εντολές.

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Όπως το «Ού κλέψεις»

Όταν τα βρώμικα του χέρια που δυστυχώς φιλούσαν κάποιοι πιστοί που δεν γνώριζαν είχαν «ΚΛΕΨΕΙ» από την Μητρόπολη Αργολίδας

1) Μία αρχιερατική ράβδο

2) Μία αρχιερατική Μήτρα

3) Ένα Αρχιερατικό Σάκκο συνολικής αξίας τότε των 500.000 δραχμών.

Προ του κινδύνου να καταλήξει στη φυλακή ο «ΚΛΕΦΤΗΣ» επέστρεψε τα «ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ» στη Μητρόπολη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια πολιτικών προσώπων και αφού προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατόρθωσε η προαναφερόμενη αυτή ποινική υπόθεση να μην πάει στο ακροατήριο.

Με παρέμβαση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο και τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό ματαιώθηκε η εκλογή του Χρυσόστομου να γίνει Μητροπολίτης Αργολίδας.

Γιατί άραγε παρενέβησαν οι δύο προαναφερόμενοι ιεράρχες και απέτρεψαν τελευταία στιγμή την ήδη προαποφασισμένη εκλογή από την επερχόμενη Σύνοδο που θα ψήφιζε τον Χρυσόστομο για Μητροπολίτη Αργολίδας;

Τι γνώριζαν γιαυτόν και τον θεωρούσαν ακατάλληλο για τη θέση αυτή;

Γιατί παραμονή το βράδυ πριν συγκληθεί η Σύνοδος που θα επέλεγε τον Χρυσόστομο Μητροπολίτη Αργολίδας, τηλεφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που βρισκόταν την ώρα αυτή στο σπίτι της αδελφής του, μαζί με τον λογιστή του, και του είπε ότι υπάρχουν λόγοι που γνωρίζει ο ίδιος και ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός που δεν πρέπει ο Χρυσόστομος (Συνετός) να γίνει Μητροπολίτης Αργολίδας;

Μετά το τηλεφώνημα αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ζήτησε από τον λογιστή του να πάρει τηλέφωνο τους Μητροπολίτες και να τους ενημερώσει ότι αύριο στη Σύνοδο πρέπει να ψηφίσουν «ΠΑΧΥ» τον μετέπειτα άριστο Μητροπολίτη Αργολίδας Ιάκωβο και όχι τον Συνετό όπως και έγινε.

Η απόφαση της Συνόδου ήταν ηχηρό χαστούκι κατά του Χρυσόστομου ο οποίος είχε οργανώσει γιορτές και πανηγύρια αφού μέχρι τελευταία στιγμή είχε τη διαβεβαίωση ότι θα τον εξέλεγαν Μητροπολίτη Αργολίδας.

Ο Χρυσόστομος είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την Μητρόπολη Αργολίδας αλλά και με όλη την Αργολίδα.

Φαίνεται πως εκεί αισθανόταν και πολύ ασφαλής αφού η έδρα της Μητρόπολης δεν απείχε πολύ από το στρατόπεδο Ναυπλίου.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα