ΕλλάδαΓιώργος Διδασκάλου: Και Αρχαία και Μετρό...

Γιώργος Διδασκάλου: Και Αρχαία και Μετρό…

Εχθές, στη Θεσσαλονίκη σε κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρουσιάστηκε η πορεία εξέλιξης του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ένα έργο -το οποίο κατά την έναρξη της διακυβέρνησης μας κληρονομήσαμε σε τέλμα- με Συντονισμό, Συγχρονισμό και Συνεργασία το “αναστήσαμε” αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και συνεχίζει:

Μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο και παρά την πανδημία, με προσήλωση και σεβασμό στις αρχαιότητες και τις αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας ολοκληρώσαμε την καθοριστική και κρίσιμη φάση του αρχαιολογικού έργου στο πλαίσιο κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου.

Με την ολοκλήρωση των αποσπάσεων και της ανασκαφικής έρευνας στον σταθμό Βενιζέλου, διασφαλίστηκε η τεκμηρίωση και η διατήρηση της μαρτυρίας της πολεοδομικής οργάνωσης και εξέλιξης της πόλης από τη στιγμή της ίδρυσής της έως σήμερα.

Σε αυτή τη διαδρομή το ΥΠΠΟΑ, και ειδικότερα τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και των αρμόδιων Κεντρικών Υπηρεσιών, με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, πορεύτηκε με συνέπεια λόγων και έργων, επαγγελματισμό και σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και την δεοντολογία της αρχαιολογικής επιστήμης.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023 θα απολαμβάνουν κατά την διαδρομή του μετρό στην πόλη τους 5 Σταθμούς-Μουσεία με πλήθος ευρημάτων και αντικειμένων. Επίσης σχεδιάζονται και θα δημιουργηθούν ακόμα δύο νέα Μουσεία στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και στη διασταύρωση Συντριβανίου (Crossover) στα οποία θα εκτεθούν οι αρχαιότητες των ανασκαφών του Μετρό.

Θα ήθελα από πλευράς μου να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, τόσο τις κεντρικές όσο και την ΕΦΑΠΟΘ, την ηγεσία και τα στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ειδικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλα Κουρέτα και τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ταχιάο, τους μελετητές και τους αναδόχους για την συμβολή και τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα.

Συνεχίζουμε με έργα, σοβαρότητα και συνέπεια, πιστοί στην υλοποίηση της δέσμευσης μας…

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα