ΕλλάδαΕνδεχομένως ακόμη και πρώην πρωθυπουργός (Νέας Δημοκρατίας) παρακολουθείται αναφέρει ο Σκουρλέτης

Ενδεχομένως ακόμη και πρώην πρωθυπουργός (Νέας Δημοκρατίας) παρακολουθείται αναφέρει ο Σκουρλέτης

Βουλή: Συζήτηση για την κύρωση της ΠΝΠ για την ενίσχυση της ακεραιότητας της ΕΥΠ

«Οι καιροί είναι επικίνδυνοι. Η πατρίδα δεν έχει την πολυτέλεια κόμματα του κοινοβουλίου να εργαλειοποιούν όντως ορισμένες υπηρεσιακές αστοχίες, ώστε να αποκτούν πολιτικό αφήγημα», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός. Αναφερόμενος στο σύνθημα που ακούστηκε εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Τί να πούμε, όμως, για ένα κόμμα που αγκαλιάζει εκφραστές της πολιτικής χυδαιότητας, όπως έκανε η νεολαία αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προχθές; Μας χωρίζει χάσμα, πολιτικό και ηθικό, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου υπογράμμισε ότι όταν μια υπηρεσία πληροφοριών λειτουργεί στεγανά, χωρίς έλεγχο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, υπονομεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα και η χώρα επιστρέφει στις περιόδους του δεξιού παρακράτους. «Δεν είναι δυνατόν», ανέφερε χαρακτηριστικά, «να επικαλείστε συστηματικά το δήθεν απόρρητο ταυτίζοντας την «εθνική ασφάλεια» με την προσωπική ασφάλεια του αρχηγού σας και της οικογενειακής αυλής του».

Ως «στόρυ» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της συγκάλυψης περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν με την εξεταστική επιτροπή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κ. Σκανδαλίδης: Εμείς ζητήσαμε (την επιτροπή), η Βουλή αποφάσισε, η ΝΔ δέχθηκε ασμένως, «αλλά, ω του θαύματος, δεν έχουμε δικαίωμα, εμείς που της ζητήσαμε, να καλέσουμε μάρτυρες και αυτό θέλετε να μας αποδείξετε ότι αποτελεί δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια. Έλεος», αναφώνησε ο κ. Σκανδαλίδης. Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, για τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε εάν «τόσο πολύ τον ενοχλεί η σταθερή προσήλωση στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ; Τι πιστεύει δηλαδή; Ότι ενώ εκλέχθηκε στη βάση αυτής της στρατηγικής της πολιτικής αυτονομίας ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε ύστερη σκέψη να γίνει συμπλήρωμα μιας κυβέρνησης της ΝΔ; [..] Μήπως η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις είναι το πραγματικό πρόβλημα που ταράζει τα «ήρεμα νερά» και από το οποίο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η πραγματική ανατροπή;».

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, «δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες εισοδήματος που έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Ως παράδειγμα έφερε το «6% σε ορισμένες συντάξεις, ενώ μόνο ο πληθωρισμός τρέχει με 11,5%-12%. Άρα, τι αναπλήρωση; Στα ενεργειακά θα πληρώσετε για να αλλάξουμε τους καυστήρες και να βάλουμε πετρέλαιο; Όσο για την προέλευση των χρημάτων που υπόσχεται η κυβέρνηση, ο κ. Παφίλης αναρωτήθηκε: «από πού τα δίνει η κυβέρνηση; Τα δίνει από τη φορολογία των εφοπλιστών, από τη φορολογία των ενεργειακών κολοσσών, από τη φορολογία των τραπεζών, των μεγαλεμπόρων; Όχι. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Οι φόροι είναι περισσότεροι 4,5 δισ. απ’ όσους προβλέπατε», σημείωσε ο κ. Παφίλης προσθέτοντας ότι πρόκειται για χρήματα από τον ΕΦΚ στην αυξημένη τιμή των καυσίμων, των τροφίμων κλπ καθώς και από το «περιβόητο» Πράσινο Ταμείο, δηλαδή από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος είπε ότι «με κριτήριο τις τηλεφωνικές υποκλοπές αντιπάλων, τη σπατάλη 50 δισ. σε τρία χρόνια με δανεικά για ψηφοθηρία, τον χρηματισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τις «λίστες Πέτσα», τη χειραγώγηση των περισσότερων δημοσκοπήσεων, την υποταγή στο ενεργειακό καρτέλ και τους ξένους, δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι σήμερα πιο ανασφαλής πρωθυπουργός στην Ελλάδα όσον αφορά την καρέκλα του. Αυτή ακριβώς η ανασφάλειά του είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα μας».

Αυτό που πρέπει να αλλάξει, είναι η νοοτροπία ότι «όποιος είναι από πάνω, όποιος κάνει κουμάντο, πρέπει να ελέγχει τους αντιπάλους του, πρέπει να τα ξέρει όλα, πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα. Αυτή η νοοτροπία είναι κρυφίως φασίζουσα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδης. Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, είπε ότι κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει βοήθεια για τον ελληνικό λαό, αυτός υποψιάζεται ότι «πάλι θα με κλέψουν». Εξαγγέλλετε 2 δισ. τον μήνα για το ρεύμα, με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε τη ΔΕΗ και να δίνετε φτηνά τιμολόγια. Όμως, εσείς θέλετε να δίνετε 2 δισ. στον Λάτση, στον Βαρδινογιάννη, τον Περιστέρη και τον Μυτιληναίο», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ισχυρό βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού της ΕΥΠ, προς όφελος της δημοκρατίας και της ασφάλειας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην αστική φιλελεύθερη δημοκρατία, «η προστασία του απαραβίαστου της ιδιωτικής σφαίρας βρίσκεται στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων». Αναφερόμενος στις αναγκαίες αλλαγές, είπε ότι πρέπει να κινηθούν στη λεπτή γραμμή της σύνθεσης και του σεβασμό δύο πολύτιμων αγαθών (α) της πλήρους προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και (β) το ύψιστο καθήκον της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας. Όλα αυτά θεμελιώνονται σε μια απαράβατη αρχή: Ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη Δημοκρατία δεν νοούνται, είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Αντί να κρυφακούτε τους πολιτικούς αντιπάλους σας ακούστε την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας μπροστά στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση» ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης. Χαρακτήρισε την ΠΝΠ ως «προσπάθεια να «σοβαντίσετε» ένα τεράστιο σκάνδαλο υποκλοπών που πλήττει ευθέως τον πυρήνα της δημοκρατίας». «Αντί να αισθανθείτε υπεύθυνοι» έχετε απαγορεύσει στην εξεταστική επιτροπή να έχει πρόσβαση στα πρακτικά της, έχετε απαγορεύσει σε κρίσιμους μάρτυρες να έρθουν να καταθέσουν. [..] Τελικά υπάρχουν άλλα κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούνται; Αληθεύει αυτό το οποίο κυκλοφορεί στους δημοσιογραφικούς διαδρόμους, ότι ενδεχομένως ακόμη και πρώην πρωθυπουργός, από την παράταξή σας, παρακολουθείται; ρώτησε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα