Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΕλλάδαΚαταστράφηκε το αρχείο της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη - Άπλετο... σκοτάδι

Καταστράφηκε το αρχείο της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη – Άπλετο… σκοτάδι

Στην σημερινή εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο δημοσιογράφος Β. Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη και Κουκάκη καταστράφηκαν, όπως ειπώθηκε στα μέλη της ΑΔΑΕ που επισκέφθηκαν την υπηρεσία…

Διαβάστε το σχόλιο που ανέβασε στο FB ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης:

Σε κάποιο σημείο της ιστορίας της, η Κολομβία έγινε “Κολομβία”. Το σημαινόμενο που σήμερα όλοι καταλαβαίνουμε δεν υπήρχε πάντα, μέχρι που το brand κερδήθηκε και κόλλησε στη χώρα, αναγνωρίσιμο πλέον σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η Ελλάδα διέρχεται ένα βίαιο rebranding. Σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο η εξεταστική επιτροπή για το παράνομο λογισμικό Pegasus διερευνά την ελληνική περίπτωση. Σε δημόσια συνεδρίαση, την ίδια στιγμή που η εξεταστική της Ελληνικής Βουλής συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και με ρήτρα απορρήτου.

Ο Β. Λαμπρόπουλος γράφει σήμερα στα Νέα ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη και Κουκάκη καταστράφηκαν, όπως ειπώθηκε στα μέλη της ΑΔΑΕ που επισκέφθηκαν την υπηρεσία. Οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν ήταν παιδιάστικες: άλλαξε, λέει, το σύστημα και χάθηκαν τα στοιχεία. Στην ΕΥΠ δεν έχουν μάθει ακόμα το back-up…

Και η αδελφή του Πρωθυπουργού βγαίνει στις τηλεοράσεις και εμμέσως απειλεί όσους μιλήσουν με πολυετή κάθειρξη: 10 χρόνια είπε, προσοχή στη λεπτομέρεια, όχι “μέχρι δέκα” αλλά “δέκα”, έκανε και την επιμέτρηση. Οι μόνοι που δεν απειλούνται με κάθειρξη είναι οι ενορχηστρωτές του κυκλώματος υποκλοπών, ίσως και κατασκοπίας, για τους οποίους τη στιγμή που μιλάμε δεν εκκρεμεί ούτε καν προκαταρκτική εξέταση.

Εκεί βρισκόμαστε. Μόνο η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η μαζική κινητοποίηση στέκουν πλέον σαν ορατός και ανοιχτός δρόμος τη στιγμή που κάθε “θεσμικό αντίβαρο” αποδεικνύεται αδιέξοδο.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα